Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Hänger på i toppen

Division 4-favoriterna Hallstahammar och BK30 spelade lika i fredagens möte. Därmed hänger båda lagen med i toppen av tabellen.
- Det var en riktigt bra division 4-match. Jämn och tät, säger Hallstas tränare Peter Björk efter matchen som slutade 2-2.

Annons

HSK och BK30 ligger tillsammans med IFK Västerås i toppen av herrfotbollens division 4. Alla lagen har värvat effektivt inför årets säsong.

Hallstahammar var tia i division 4 i fjol och har värvat bland annat gamle VSK-stjärnan Tobias Holmgren.

- Han betyder mycket för oss – både på och utanför planen. Han har en underbar attityd och hans erfarenhet och rutin har vi jättenytta av, säger Björk.

I år ligger HSK på en tredjeplats efter tre omgångar.

- Klart man är nöjd, men jag är samtidigt inte överraskad. Vi har en väldigt bra trupp. Det viktigaste för oss nu är att hålla fokus så att vi kniper poäng i rätt matcher. Då kan vi vara med högt upp i tabellen och fightas, säger Björk.

BK30 är också nöjda med säsongsinledningen. Västeråslaget toppar tabellen efter fyra spelade omgångar.

- Vi var nära att gå upp i trean förra året, och det är självklart målet i år, säger BK30:s tränare Henrik Näsström.

BK30 värvade inför säsongen återvändande Robert Damberg från division 2-laget Rynninge. En spelare Näsström tycker tillför en viktig krydda till laget.

- Han är ju otroligt duktig på att sätta ett fast tempo och slår farliga bollar från hela plan. Han håller väldigt hög division 2-klass. Sen är han en väldigt bra lagkamrat och manar på de andra grabbarna, säger Näsström och lyfter även fram mittfältaren Adnan Bajramovic som en av lagets viktigaste spelare under början av säsongen.

- Han gör ett väldigt hårt och tufft jobb på innermittfältet match efter match.

Hur ska ni göra för att hålla i den goda trenden?

- Vi ska fortsätta vara ambitiösa på träningarna och fila på de delar som vi felar på ibland. I vårt fall behöver vi bli mer synkroniserade i alla moment. Lyckas man med det har man mycket vunnet i division 4.

Matchfakta.

Hallstahammar-BK 30 2-2

Mål, HSK:

Kamiran Safari, Goran Safari. BK 30: Robert Damberg, Pontus Persson.

Mer läsning

Annons