Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

IFK-herrarna vann VLT-cupen

IFK Västerås besegrade BK30 med 4-1 (2-1) i herrfinalen i VLT-cupen på Swedbank Park.
- Jag tycker inte att det var något snack. Vi hade ju tre, fyra bollar i ramen också, säger IFK-kaptenen Peter Fernström.

Annons

Division 5-laget IFK Västerås utnyttjade tidigt sin handicapstraff i VLT-cupens herrfinal i fotboll. Andreas Åhman klev fram och krutade in 1-0 , via ribban (!), bakom BK-keepern Tobias Henriksson.

Det dröjde dock inte länge förrän Robin Stigevik sköt även 2-0 för IFK. Han kom ren från vänsterflanken och rullade retfullt in bollen, trots att Henriksson fick fingarna på lädret.

IFK dominerade stort första kvarten och BK-målvakten svarade för en magnifik fotparad när Gillis Wissing var igenom. Mikael Rodin knoppade in bollen i nätet i den 16:e minuten, men offsiden räddade BK den gången.

BK30 kom dock in i matchen i den 26:e minuten när Arto Ojutkangas avlossade ett tungt skot som IFK-målisen Fredrik Malvezzi tvingades boxa till hörna. På hörnan nickade BK:s Johannes Ollson i ribban.

Några minuter senare var det åter IFK:s tur att hota. John Bäck vände bort en försvarare och sköt - i stolpen. Bäck fick ytterligare ett bra läge något senare och då strök hans skott översidan av ribban.

Första halvlek var händelserik värre och i den 36:e minuten fick BK30 utdelning. Eric Bager kom loss på vänsterkanten och hittade Filip Damberg som distinkt satte 2-1 vid bortre stolpen.

Efter paus tryckte IFK Västerås åter på gasen. Det gav resultat. Robin Stigevik och Peter Fernström utnyttjade var sitt friläge. 4-1 till IFK i den 57:e minuten innebar ett bastant grepp om cuptiteln.

Inte blev BK:s läge bättre av att målvakten Tobias Henriksson tvingades utgå på grund av skada i den 60:e minuten. In mellan stolparna kom istället Jonas Olsson.

Men målvaktsersättaren verkade vara vän med stolparna, för det var just stolpen som räddade Olsson och BK när IFK:s Kreshnik Bytyqi distansskottade i den 77:e minuten.

4-1 stod sig och IFK Västerås vann välförtjänt cupfinalen.

Mer läsning

Annons