Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

”Känns som en seger”

VIK Fotboll kryssade mot serieledaren.

Annons

När VIK och Akropolis möttes i omgång två tidigt i våras var de gulsvarta totalt utspelade matchen igenom och förlorade till slut med 0-3 efter att Stockholmslaget slagit av på takten rejält mot slutet.

På lördagen var det dags för returmöte hemma på Apalby – och nu var läget ett helt annat. Serieledaren Akropolis hade visserligen klart mest boll men VIK släppte inte till särskilt mycket farliga chanser.

- Då hade vi ett väldigt nytt lag och hade laborerat väldigt mycket på försäsongen. Nu har vi spelat ihop oss, fått tillbaka folk som varit skadade och det är kamp om platserna i truppen. Men framför allt jobbar vi som ett lag och sliter något enormt för varandra i dag, säger tränaren Leif Berg.

Under de inledande minuterna satte Akropolis hård press på VIK, men det defensiva spelet över hela banan var i stort sett prickfritt matchen igenom och serieledaren kom till få riktigt farliga lägen. För VIK:s del hade Adam Botvidsson två riktigt bra lägen i första halvlek och Patrik Östlund ett, men några mål blev det inte åt något håll.

- Vi står upp bra mot dem och i första tycker jag att vi har fler farliga lägen än de har, säger mittfältaren Simon Berg.

Inte heller i den andra halvleken kom några mål även om VIK var ordentligt tillbakatryckt i slutminuterna. Akropolis hade även ett skott som gick stolpe, stolpe ut i 88:e minuten.

- Det var en lättnad. Vi har faktiskt haft marginalerna lite på vår sida hittills. Men vi är ganska nöjda med en poäng mot dem, det är ett bra lag så det känns faktiskt som en seger. Men samtidigt tänker man att, fan, vi kunde lika gärna fått tre, vi hade lägena, säger Leif Berg.

Nu väntar ett sommaruppehåll i division 2 där VIK ska fokusera på att bygga vidare på sitt eget spel.

-Vi var enormt nederlagstippade av media, spelbolag och alla möjliga innan säsongen. Så tittar man på det har vi överpresterat rejält. Men nu måste vi titta mer på vårt eget spel och bli mer spelförande. Vi kan inte alltid slå ur underläge, säger Leif Berg.

Mer läsning

Annons