Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Kiani nöjd med transferfönstret

Sex nyförvärv klara. För vlt.se berättar huvudtränaren Ramin Kiani om försäsongen, klubbens hemvändarstrategi och om Linus Sjöberg är aktuell.
- Han är säkert en av dem, säger Kiani.

Annons
Jamaal Raage.

Under fredagen blev VSK Fotbolls sjätte nyförvärv klart. Robert Medvegy blir det femte av sex nyförvärv som har Västerås som sin hemstad.

- Vi jobbar hårt för att bygga upp en miljö som ska vara så attraktiv att man känner ett likvärdigt alternativ på hemmaplan, säger Kiani och fortsätter:

- Man behöver inte söka sig till Östersund och Borlänge. Inget ont om dem, men man ska känna att man får en bra miljö på hemmaplan.

Vad gjorde Medvegy intressant?- Hans karaktär passade in i den profilen vi sökte. Sen som spelare är han intressant med sin fysik, snabbhet och att han är vänsterfotad.

Det är ju ingen hemlighet att ni hade defensiva problem i fjol. Spelade det in?- Titta på hur många mål vi släppte in. Så kan man inte fortsätta säsongen efter säsong. Då ligger man där nere och det vill vi inte göra, säger Kiani men betonar att det är en helhetsfråga:

- Det handlar lika mycket om sättet att spela anfallsspel på. Vi har ju sett över vårt anfallsspel lika mycket. Det hänger ihop.

Just hemvändarstrategin, som Medvegy är en del av, har varit uppenbar.

- Fem av sex från Västerås och (Rasmus) Fries är inte långt härifrån (Enköping). Man kan säga Västerås med omnejd.

Hur viktig är den strategin för dig?- I organisationen och klubben pratar vi om att det ska harmonisera med vår produkt, som vi vill vara attraktiv för. Igenkänningsfaktorn och identifikationen finns där. Det tror jag är viktigt.

Undertecknad frågar om Östersunds Linus Sjöberg, som också är en västeråsare som fått sporadiskt med speltid i superettan, är aktuell.

- Ni hade något superettanlag i fjol från Västerås som spelade lite överallt. Det finns många som kan vända hem. Filip Tronet, Stenman och Linus. Han är säkert en av dem.

Hur många är ni i truppen nu?- I dag är vi 21 plus 2 målvakter.

Då går det inte att fylla på med så många man till.- Nej, om vi inte jobbar med våra samarbetsföreningar och lånar ut spelare till dem. Så kan det också vara.

Även om Kiani inte stänger för ytterligare värvningar så poängterar han att han har en grupp som han är nöjd med.

- Jag tror jättemycket på den ambition som finns och de spelare som är här. Om de får kontinuitet kan vi skapa ännu mer. Så tror jag att ledarskapet, spelsystemet och metodiken vi använder oss av bär frukt.

I morgon gör VSK sin andra träningsmatch och ställs då mot Södertälje FF. Fortfarande är det oklart vem som bär kaptensbindeln i årets VSK Fotboll.

- I mitten på mars kan det vara klart.

Kommer du att testa olika kaptener i träningsmatcherna?- Ja, så blir det.

Mer läsning

Annons