Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

”Kul att vi kunde bjuda på fin fotboll”

Han sköt sitt livs första superettamål och spelade fram till ett annat. Jonas Hellgren låg bakom VSK Fotbolls livsviktiga seger mot Jönköping.
- Det var väldigt skönt, det kändes som en islossning, säger han efter 4-2-segern.

Annons
Matchvinnare. Jonas Hellgren och Patrik St. Cyr nätade mot Jönköping när VSK vann med 4-2 på lördagen.

VSK Fotboll körde över Jönköping Södra på Swedbank Park.

Även om ställningen var 1-2 i paus dominerade VSK första 45 – precis som de avslutande.

- Det var bara tur att vi ledde i paus, konstaterade J-Södratränaren Hans Lindbom.

Grönvitt öste på direkt från avspark. Simon Lundevall utmanade gång på gång efter sin vänsterkant och VSK var bara tama avslut från att ta ledningen.

Då passade Branimir Hrgota på att spela fram till ett mål och göra ett själv. Det gav Jönköping en 2-1-ledning i halvtid.

- Vi sätter inte våra chanser och de får ta ledningen två gånger, säger Hellgren.

Hur kändes det i det läget?- Då var det tungt. (Mattias) Mete hade ett bra läge precis innan paus som målvakten gjorde en bra räddning på. Men vi kände ändå att vi hade kontroll på matchen.

I andra halvlek fortsatte VSK att pressa. Jonas Hellgren kvitterade till 2-2 med ett hårt skott som styrdes i nät efter 52 minuter.

- Det var viktigt med ett tidigt mål. Sen tycker jag att vi äger matchen och att de inte skapar så mycket. Vi rullade boll och det kändes väldigt bra.

Känslan att sätta dit första superettamålet?- Det var väldigt skönt, det kändes som en islossning. Det var ett tag sen jag gjorde mål senast, så jag hoppas att det kommer fler. Nu vill jag bara göra fler.

...och att få fira en seger med stående ovationer från läktaren?- Det var väldigt skönt. Kul att vi kunde bjuda på fin fotboll i dag så jag hoppas att alla kommer tillbaka och stöttar oss nästa hemmamatch.

VSK har väldigt sällan haft fler avslut än sina motståndare i årets superetta.

På lördagen talade siffrorna sitt tydliga språk av matchbilden. VSK hade 17 avslut jämfört med Jönköpings sju. Avsluten på mål slutade 9-3 i VSK:s favör.

- Vi jobbade för varandra och det ger verkligen resultat. Vi flyttade upp positionerna och kunde störa dom. Det var skönt att ha flest avslut den här gången, säger Hellgren och garvar.

Han fortsätter:

- Vi har många unga spelare och när alla presterar på topp är vi ett bra superettalag. Det viktiga är att vi fortsätter att jobba tillsammans så att vi får en jämnare nivå.

VSK-tränaren Erik Acar stod för ett matchavgörande taktiskt drag.

Grönvitt startade med Filip Tronêt som högerback – men när Branimir Hrgota fick övertaget på den kanten bytte Acar så att Tronêt blev högerytter och Damir Foric högerback.

- Han var smart och ändrade där, säger J-Södras assisterande tränare Lasse Ericson.

Hellgren:

- Det kändes bra redan från början men vi fick lite mer rull med Anki (Andreas Östling, tog klivet in i banan) centralt, han är väldigt fin med bollen. Det blev väldigt bra, vi fick mer tryck och kunde hålla i bollen ännu mer.

Mittfältaren Patrik St. Cyr rundade av en tung vecka för honom personligen med att göra 4-2. St. Cyr fick tidigare i veckan besked om att VSK vill bli av med honom för att reducera klubbens lönekostnader.

Då fick han åtminstone en present i form av en assist från Jonas Hellgren.-

- Kul att han fick göra mål. Jag sa innan matchen att jag skulle spela fram honom till ett mål så jag fick lov att släppa den bollen, säger VSK-forwarden.

Mer läsning

Annons