Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Mete matchvinnare för Syrianska

Syrianska hade inte vunnit på två månader. Då fixade skyttekungen Mattias Mete tre poäng – på stopptid.
– Skönt att få sätta sista sparken, säger matchvinnaren efter 2–1-segern.

Annons

Mattias Mete har öst in mål för Syrianska och han brukar oftast vara säkerheten själv inne i boxen. Men i höstpremiären mot Umeå hade anfallaren ingen lyckad dag. Mete missade ett gäng chanser och kostade dessutom på sig en straffmiss i den 70:e spelminuten.

Normalt är Menhal Muqdisi förste straffskytt men eftersom han var avstängd hade tränaren Michael Rosenberg bestämt att Sami Hanna eller Mete skulle vara straffexekutor.

– Sami hade bollen och ville skjuta men jag frågade om jag fick ta den och då han sa okej. Jag var sugen på att göra mål eftersom jag hade missat så mycket. Jag slog en bra straff men den kanske var lite lös, samtidigt gjorde deras målvakt en bra räddning, säger Mete.

Och fortsätter:

– Jag missade mycket i dag och det var en sådan dag. Ingenting ville gå in, säger Mete.

Men på stopptid – i den fjärde tilläggsminuten – slog Mete till. Sebastian Sallanto dribblade sig fram vid straffområdeslinjen och fick på något sätt in bollen i boxen – där visade Mete vilken måltjuv han är.

– Det blev en ihopslagning på deras försvarare och då var jag där och glidtacklade in bollen. Skönt att jag fick sätta sista sparken, säger Mete.

Säsongens skönaste mål?

– Nja, målet mot Dalkurd är det skönaste. Sedan kommer det här. Oerhört viktigt för vårt självförtroende att vi fick börja höstsäsongen med en trepoängare. Det var ett tag sedan vi vann, säger Mete.

Innan segern mot Umeå hade inte Syrianska vunnit på två månader – då laget den 6 juni slog Vasalund med 1–0 på bortaplan. Segerfixare då som nu – Mattias Mete.

– Det har gått bra i år. Just nu kan det inte bli så mycket bättre. Höstpremiär och vi vinner hemma mot Umeå som ligger före oss. Nu plockade vi in några poäng och det är perfekt att börja med en seger.

Syrianska IF - Umeå FC 2-1 (1-1)

Mål, Syrianska:

1-1 självmål

2-1 Mattias Mete

Mer läsning

Annons