Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Mora straffade VIK Hockey

Mora besegrade VIK med 3-2 efter straffavgörande i Ronald "Sura-Pelle" Petterssons minnesmatch i Surahammar.
- Att det blev strafförlust får man ta med en nypa salt, säger assisterande VIK-tränaren Bert Robertsson som ändå var ganska nöjd med lagets insats.

Annons

Både VIK Hockey och Mora IK bjöd på tämligen god fart i träningsmatchen i Surahallen. Den första perioden präglades av chanser åt båda håll - och även av en hel del slarv på isen.

Daniel Sperrle i VIK-kassen och Daniel Hansen i Moramålet agerade dock stabilt mellan stolparna.

Noterbart är att Gulsvart matchade J20-backen Daniel Winge tillsammans med lagkaptenen Per Helmersson, som var tillbaka i spel efter hjärtproblem.

- Winge sköte sig helt okej och det var kul att se Helmersson på isen igen, säger Robertsson.

Och tillägger:

- Det var lite svajigt i första beroende på lite slarv. Vi var inte noggranna med passningarna och vi åkte inte hela vägen fram, men det skärpte vi till i andra och tredje.

Sant. Västeråsarna inledde piggt i mittronden. Efter en minut vände VIK spelet snabbt. Robin Nilsson hittade Damien Fleury, som skickade iväg trissan strax utanför Hansens klubbhandskkryss.

Efter 2.32 var VIK mycket nära att gröta in 1-0, men situationen mynnade endast ut i en Morautvisning.

Knappt fem minuter senare kontrade istället Mora in 0-1. Niklas Fogström fick fri väg i ett två mot ett-läge och VIK-keepern Daniel Sperrle hann inte att täppa igen glipan mellan benskydden i sidledsförflyttningen.

Halvvägs in i fighten hade Juha Killholma två gyllene lägen att kvittera i powerplay, men den första gången rundade han kassen istället för att avsluta och den andra gången sköt han över.

Kvitteringen kom istället efter 13.15 då Fredrik Johansson frispelade Markus Ljungh, som petade in 1-1 mellan benskydden på Hansen.

I slutminuten tog Mora ledningen igen. Jens Jakobs satte 1-2 bakom Sperrle när VIK-backen Per Helmersson släppt sin klubba för att inte åka på en hakningsutvisning.

VIK kvitterade dock igen - i slutsekunden innan den andra pausen. Kalle Olsson slängde in pucken på mål och Rasmus Sandström stötte in 2-2.

Chansrik andraperiod, där VIK faktiskt skapade det mesta.

Halvvägs in i den tredje hade VIK chansen att ta ledningen i powerplay, men Daniel Hansen i Moramålet snuvade både Marcus "Messy" Jonsson och Kalle Olsson.

Med fem minuter kvar fick Moras Mikael Zettergren öppen gata mot Sperrle. Han prickade stolpen klockrent.

Den tredje akten bjöd på böljande hockey, men inga mål. Mycket beroende på de båda målvakterna.

Matchen avgjordes på straffar och Moras Martin Johansson blev segerskytt. Han var den ende som satte sin straff.

I VIK fick Dennis Rasmussen, Markus Ljungh och Juha Kiilholma chansen att straffa Mora, men ingen tog den.

- Att det blev strafförlust får man ta med en nypa salt. Spelprestationen var ändå bra, ett steg i rätt riktning. Men det finns små detaljer kvar att slipa på för att jag ska vara helt nöjd, säger Bert Robertsson.

PASI HIIRIKOSKI

Mer läsning

Annons