Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Ny knäskada för BK30

BK30 har drabbats av ännu en knäskada. Forwarden Amanda Wegerman tvingades bryta fredagens träning.
– Hon hade rejält ont, säger tränaren Andreas Tagesson.

Annons

BK30 har fyra spelare på skadelistan med knäproblem. På fredagskvällen utökades den listan med ytterligare ett namn, forwarden Amanda Wegerman.

Wegerman vred till knät på träningen och tvingades bryta. Extra olyckligt då hon precis kommit tillbaka i matchform igen efter sina lungproblem.

– Hon hade rejält ont men kunde gå av planen själv så vi hoppas att det inte är så allvarligt. Verkligen surt då hon var redo för att starta en match igen, säger Andreas Tagesson.

På lördagen väntar seriefavoriten Nyköping på hemmaplan. En tuff uppgift för BK30 men Tagesson tror att de kan rå på motståndet.

– Nyköping är väldigt duktiga offensivt men lite svagare defensivt. Vi ska utnyttja deras brister och därför gör jag några ändringar i laget, säger Tagesson.

Mittbacken Maria Fjellman och forwarden Nazrin Rashidi Nik är tillbaka i startelvan efter sjukdom. Dessutom får Madeleine Ekström (ytterback) och Jessica Larsson (defensiv mittfältare) chansen från start.

– Vi har en otrolig konkurrens i laget vilket är positivt. Det ska bli kul att mäta oss med Nyköping och se hur bra vi är.

Mer läsning

Annons