Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Ny ödesmatch för VSK

Assyriska FF borta på söndag.
Då finns bara ett läge för VSK Fotboll om laget ska kunna nå en kvalplats.
– Vi åker dit för att vinna, säger tränaren Erik Acar.

Annons

VSK tvingas i ödesmatchen troligen spela utan tre av sina viktigaste spelare. Ordinarie målvakten Daniel Svensson har inte tränat i veckan sedan han tvingades bryta Bragematchen i andra halvlek på grund av ljumskproblem.

Christian Caulker är tillbaka efter landslagsuppdrag med Sierra Leone. Caulker eller Adrian Forsgren får troligen stå. Lagkaptenen Oscar Pehrsson och Matias Mete är avstängda.

I gengäld får VSK tillbaka Filip Tronêt, som spelade P18-landskamper förra veckoslutet. Acar tar inte så stor notis vid att ett par spelare är borta.

– Så har det varit under säsongen. Jag konstaterar att Assyriska har sitt bästa lag och det tycker jag är bra. De hade tre man avstängda mot Jönköping senast (1–1) och de är tillbaka. Då kan de inte skylla på något om de förlorar.

VSK är tre poäng och åtta minusmål efter Brage. Två omgångar återstår.

– Det var oerhört starkt med en man mindre i över 30 minuter (Mattias Mete utvisad) att orka avgöra mot Brage. Det betydde allt för oss, säger Acar.

Brages tränare Hans Gren fick sparken i veckan. Assisterande tränaren Jonas Björkgren tar över de två sista matcherna.

Hur tror du det påverkar Brage?– Vad ska han ändra på som han inte kunnat göra som assisterande? Tror inte att det betyder någonting för dem, säger han.

VSK behöver alltså hjälp för att nå kval.

– Om folk tycker att vi har svårt att vinna matcher vad ska de då inte säga om Brage. De har inte vunnit sedan i somras och jag har svårt att tro att de gör det någon mer gång. De har topplaget Degerfors kvar i sista omgången, säger Acar.

Assyriska har inte haft någon bra säsong och har bara fyra poäng ned till Hammarby, som är på kvalplats. Grönvitt förlorade hemmamötet med 0–2 och efter det fick Kalle Granath sparken. Acar kom in.

– Assyriska är bra men de är inte nöjda. Jag vet hur laget fungerar, kan vi störa dem blir de frustrerade och försöker spela svårt. Det är höga krav från omgivningen att de ska spela bra fotboll och när de inte lever upp till det så blir folk missnöjda. Där har vi chansen.

Mer läsning

Annons