Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Nye tränaren: "Vi fick ett gott mottagande"

Här leder Erik Acar sin första träning som ny huvudtränare i VSK Fotboll. Nu har Grönvitts nya ledarteam presenterat sig.
- Allting kändes glasklart, säger Simon Lundevall.

Annons

I torsdags sparkade VSK Fotboll Kalle Granath.

En trio tog över.

Under lördagen höll Erik Acar, Peter Markstedt och Stefan Bärlin sin första träning med Grönvitt.

- Det var precis som jag hade tänkt mig. Det är bra grabbar och vi fick ett gott mottagande. Vi presenterade lite av vad vi tänker och hur vi vill att det ska se ut framöver. Vi har pratat om att lägga det som varit bakom oss och gå vidare. Vi alla vill samma sak och det är att det ska gå bra för VSK, säger nye huvudtränaren Acar.

Hur upplevde du att spelarna tog emot er?- Jättebra. Jag upplevde inte alls att någon tyckte annorlunda eller visade det med något kroppsspråk.

Spelarna delade den analysen.

Mittfältaren Simon Lundevall:

- Det var bra. Allting kändes glasklart så det var kanon. De kom in och tog tag i det från början och sa vad de ville göra och hur deras idé var. De gav ett bra intryck.

Forwarden Jonas Hellgren fortsätter:

- Det känns bra. Det kommer in nya idéer och ett nytt sätt att spela. Det verkar väldigt bra. De presenterade sig själva och var väldigt tydliga med sin ide. Nu är det väldigt viktigt att vi jobbar tillsammans och får ihop de förändringar de vill genomföra.

Acar, Markstedt och Bärlin använde mycket av lördagens träning åt taktik.

VSK kommer att förändra sitt sätt att spela - både offensivt och defensivt.

- Vi vill förändra och sätta vår prägel på det. Vi vill spela 4-4-2, säger Acar.

Markstedt:

- Vi ska spela 4-4-2 så det är otroligt viktigt att vi vet hur vi ska göra och ta vägen i olika scenarion. Det jobbade vi med i dag på träningen.

Hur var det att vara tillbaka i VSK?

- Det pirrar i magen att vara tillbaka. Det finns spetsegenskaper i laget och det är vårt jobb att fram dom. Vår största uppgift är att få fram max ur varje individ.

En stor del av "Markans" tränarroll är vigd åt analytiska frågor.

Därför kommer han att åka och scouta Qviding - som VSK möter i ett dubbelmöte efter Landskronamatchen - i stället för att följa med ned till Skåne för mötet mot Bois.

- Landskrona är en jätteviktig match men dubbelmötet mot Qviding är otroligt viktigt och vi måste ha full koll på deras styrkor och svagheter så att vi är väldigt förberedda. Man brukar säga att det handlar om en match i taget men nu tänker vi längre än bara en match. Nu är det viktigt att vi är långsiktiga i det vi håller på med.

Mer läsning

Annons