Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Oavgjort för Syrianska

Efter tre raka förluster bröts trenden i går. Syrianska IF tog poäng borta mot Sirius.
– Jag är ganska nöjd med kryss, säger tillfällige huvudtränaren Yehia Malla efter 2–2.

Annons
Tillfällige huvudtränaren Yehia Malla ger instruktioner till spelaren Sebastian Sallanto.

Efter en jobbig start på veckan när huvudtränaren Melke Alan fick sparken i måndags blev det en bättre avslutning. Det var nära att en poäng hade blivit tre. Sirius kvitterade nämligen i 87:e minuten.

– Vi gjorde ett sånt jättejobb och så fick de ett mål när de bara chansade och slog långt. Men en poäng i en svår bortamatch är bra efter den turbulens vi haft, säger Malla.

Malla placerade Joonas Botold på sin naturliga kant till höger i backlinjen och flyttade upp Richard Hurlin som vänstermittfältare.

– Vill inte ändra för mycket. Det viktigaste var att vi var taktiskt rätt ute.

Syrianska spelade snålt i värmen på Studenternas. Lät inte Sirius få utrymme för att anfalla. Och så fick västeråsarna en väldigt bra start. Mattias Mete nickade in 1–0 redan i sjunde minuten.

– Tyckte inte att vi var hotade nån gång i första halvlek. Vi låg rätt hela tiden, säger Malla.

Sirius kvitterade i 65:e minuten. Vänsterbacken Serop Budur fick Pierre Gallos skott på benet och bollen gick in bakom chanslöse keepern Aly Keita.

– Riktigt snyggt, det var synd om Serop som gjorde sin första match från start och jag tyckte att han var riktigt bra.

Västeråsarna fortsatte dock bra efter 1–1-målet och fick straff med dryga kvarten kvar att spela. Mattias Mete fälldes och forwardskollegan Menhal Muqdisi tryckte in 2–1 i krysset.

Sirius började chansa på slutet och lyfte långt. Och på ett långt inspel från förre Skiljebospelaren Haisem Ismail lyckades Elias Storm trycka in 2–2.

Mer läsning

Annons