Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Offensiv markering av VSK

Värmdö på hemmaplan med drygt tre veckor kvar till seriestart. Då levererade Grönvitts offensiva fyra.
- Det känns skitbra, säger Simon Johansson efter 4-1-segern.

Annons

Motståndet satte aldrig VSK:s defensiv riktigt på prov.

- Vi möter inte världens bästa lag. Men vi gör väl en helt okej insats, säger Johansson.

Efter att Joakim Häll gjort som han brukar den här försäsongen - varit på rätt plats vid rätt tillfälle och gjort mål - fortsatte Grönvitts målskytte genom Simon Johansson.

- Det var jätteskönt och viktigt med. Men det var som sagt inte världens bästa motstånd, säger Johansson och fortsätter:

- Man får höja sig några snäpp innan serien, men viktigt att få göra mål.

Grönvitt gick till halvtidsvila med 2-0 i bagaget. Sedan gjorde Andreas "Ante" Ljunggren Eriksson två nya mål i VSK-tröjan, varpå Värmdö tröstmålade.

Grönvitts offensiva fyra med Ante och Häll längst fram, Johansson och Koyar Salimi på kanterna levererade.

- Jag tycker Ante var den där saknade pusselbiten som har kommit in. Han ger passningar och ser löpningar på ett annat sätt. Det känns skitbra där uppe. Men som sagt, vi får höja oss några snäpp till när vi möter de bästa lagen i division 1, kommenterar Johansson om lagets "offensiva fyra".

VSK-keepern Daniel Svensson tyckte laget skötte sin uppgift, men var besviken över att släppa in ett mål.

- Nej, det är klart. Vi som klarade av det i höstas ska kunna visa vägen för de som kommer in i truppen, säger 20-åringen på fråga om han numera känner ett ansvar i laget och inte längre är talangen som bara är med.

Och VSK-tränaren Ramin Kiani uppskattar vinnarskallen i VSK-keepern.

- Det är inte för inte som vinnarskallarna är här. Det är de som gör att miljön utvecklas hela tiden. De ställer krav på miljön och miljön ställer krav på individen.

Vad säger du om ert offensiva spel?- Vi har ett bra go i laget. Det märkts när vi spelar, upplever jag det. Framför allt i det offensiva spelet.

Anfallsduon Ante och Häll levererar nya mål igen - hur tryggt är det att ha dem?- Man sover gott om nätterna. Men kom ihåg att det finns fler spelare som kan gå in och göra det bra också.

Mer läsning

Annons