Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Proffs i flera länder - börjar om i Syrianska

Proffsspel i Malaysia, Vietnam, Cypern, Azerbajdzjan – samt meriter från allsvenskan. Nu hoppas Etuwe ”Prince” Eboagwu att karriären tar fart igen efter ett års skadehelvete.
– Det här är inte den sista stationen, säger Syrianskas mittfältare inför derbyt mot SSK.

Annons

27-åringen från Nigeria har varit med om mycket i sin fotbollskarriär. Proffsspel i flera okända ligor som den vietnamesiska och malaysiska, och erfarenhet från allsvenskan med Åtvidaberg och superettan med Brage.

De sista två-tre åren har dock inte varit helt lätta. Den senaste säsongen i Brage spelade Etuwe Eboagwu inte en enda match på grund av stora skadeproblem. Och när klubben ramlade ur fick han inget nytt kontrakt.

Nu är ”Prinsen” i Västerås för att få fart på Syrianska – och även på sin egen karriär.

– Det känns bra att vara här. Även om jag alltid försöker tänka positivt så har de sista åren inte varit lätta. Jag har gått igenom flera tunga skador. Men nu känns kroppen bra igen och jag ser fram emot att spela mycket fotboll igen, säger han.

Och tillägger snabbt:

– Det här är inte den sista stationen. Jag ska tillbaka till den högsta nivån i Sverige.

Han avslöjar en av anledningarna till varför han valde Syrianska. Nära vännen och lagkamraten John Junior, också från Nigeria.

– Vi har känt varann länge. Det känns väldigt bra att vara här tillsammans. När jag kom till Sverige och Åtvidaberg fick vi kontakt, på den vägen är det.

Vad gör du annars vid sidan av fotbollen?

– Jag umgås med vänner. Ibland åker jag till Stockholm för att hälsa på kompisar. Jag har även ett par vänner här i Västerås.

På måndagskvällen väntar ett adrenalinladdat derby mot Skiljebo på Swedbank Park.

– Jag har spelat många derbyn och det är alltid extra roligt. Jag hoppas att vi gör en bra match.

Syrianskatränaren Fredrik Giesecke om klubbens meriterade nyförvärv:

– Jag tror inte att vi har sett det bästa av honom. Han har mer att ge. Hans spel har varit lite upp och ner hittills.

Känslan inför derbyt?

– Vi har haft riktigt bra träningar. Det märks på killarna att det är en speciell match som väntar. Och nu är vi 18 spelare på träningarna. Ett tag låg vi på bara tio-elva man. Alla spelare är tillgängliga för första gången.

– Skiljebo har några riktigt duktiga individualister som vi måste se upp med. Jag hoppas att vi kan haka på toppstriden. Det behövs för Västeråsfotbollen att det är några lag där uppe.

Mer läsning

Annons