Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Ratade utlandet för VSK

Precis som VLT avslöjade presenterades Andreas "Ante" Ljunggren-Eriksson som VSK:s senaste nyförvärv. Han gjorde det efter att ha ratat utlandsklubbar.

Annons
Andreas Ljunggren-Eriksson.

- Jag tackade nej till utlandserbjudanden, superettan och andra lag också. Västerås är hemma, säger 29-åringen.

När VSK kontaktade Ante var han skeptisk, men tränaren Ramin Kiani fick honom på andra tankar.

- När Ramin ringde mig första gången var det ganska negativt här. Sen efter mötet så kände jag att de ändå har någonting på gång. Och därifrån och hit så var det en lång process, men har ändå känt att det känns bra och rätt.

VSK-mittfältaren har gjort 174 matcher i superettan och representerat såväl VSK som Enköping, Degerfors, Ljungskile och Brage.

Just fjolåret i Brage blev inte som han hade tänkt sig.

- Det var mycket strul varje vecka tyvärr. Fotbollsmässigt så tog jag ändå kliv och blev en stabilare fotbollsspelare, men man fick ta tag i saker och ting själv.

Hur ser du på din roll i det här laget med tanke på att du är överlägset mest meriterad?- I en papparoll ser jag mig absolut inte som just nu. Men jag har under en längre tid spelat på högre nivå än andra och kan säkert bidra med saker genom med det.

Hur ser du på att gå från många säsongers elitfotboll till VSK?- Jag tycker att VSK ska tillhöra eliten, så jag vill gärna komma hit och göra det till ett bättre lag.

Din ålder, har den spelat in i ditt beslut?- Jag tycker inte att jag är gammal på något sätt. Utan jag har många år kvar och bra och många fina år framöver där jag kommer spela en riktigt bra fotboll.

Tränare Ramin Kiani var påtagligt nöjd med värvningen.

- De spelare som är kulturbärare har blivit färre och färre, därav det strategiska beslutet att vända hem ytterligare en spelare med erfarenhet av elitfotboll, säger Kiani och fortsätter:

- Vi har väldigt många unga spelare i truppen. Vi tror att de behöver förebilder.

Andreas Ljunggren-Eriksson och VSK har skrivit ett treårsavtal.

Mer läsning

Annons