Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Så länge blir VSK-stjärnan borta

VSK-stjärnan Andreas Ljunggren Eriksson blir borta minst tre veckor. Här talar han ut om skadan han åkte på i måndags.
– Det gjorde rejält ont men det är inte så allvarligt, säger han.

Annons

Efter tio minuter small det till i benet. VSK Fotbolls prestigevärvning Andreas Ljunggren Eriksson tvingades bryta matchen mot Valsta Syrianska. Det handlar om en bristning i baksida lår – men hur allvarlig den är kan han inte svara på i dagsläget.

– Jag hoppas få göra en magnetröntgen snart och då ser man direkt hur stor blödningen är. Sedan är det bara att jobba vidare därifrån. Det känns riktigt tråkigt, säger Ljunggren Eriksson.

VSK-forwarden berättar att han har åkt på en del liknande skador tidigare under karriären.

– Tyvärr är det lättare för explosiva spelare att få såna här skador. Men jag tränar mycket i förebyggande syfte och gör övningar varje dag för att minimera risken för nya bristningar. Nu fick jag en ändå och det är som det är. Jag kommer inte att vara borta alltför länge.

Hur många veckor tror du att det rör sig om?

– Minst två-tre veckor. Kanske längre. Det beror som sagt på hur stor blödningen är. En gång var jag borta i nio veckor för en bristning men den här är inte i närheten av att vara så allvarlig. Det kan jag i alla fall känna utan att ha gjort en röntgen.

VSK tog i måndags första segern för säsongen – och ”Ante” hyllade laget.

– Det såg verkligen bra ut. Och vi har även spelat bra i flera av de tidigare matcherna men inte fått utdelning. Det handlar mycket om tillfälligheter.

Mer läsning

Annons