Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Så vann Granath spelarnas respekt

Sågad i ett spelarbrev efter utnämningen som ny tränare. Då vann Kalle Granath VSK-truppens respekt - med ett eget svarsbrev.
- Det var stort av honom. Det är inte många människor som hade hanterat det så bra som han gjorde, säger lagkaptenen Oscar Pehrsson.

Annons

När det stod klart att Kalle Granath hade majoriteten av VSK-styrelsens röster som huvudval av ny tränare skrevs ett spelarbrev där utnämningen kritiserades hårt.

Nu kan VLT presentera nya uppgifter rörande succétränarens första tid som ny huvudtränare i Grönvitt.

Strax efter att det stod klart att Granath blev ny huvudtränare hade VSK-truppen en lagfest.

Då hade spelarbrevet presenterats - och Granath fått motta sin kritiksalva.

I stället för att ta åt sig personligen gjorde VSK-tränaren en aktion som gav honom respekt i spelartruppen direkt.

Granath besökte lagfesten - och läste upp ett brev som hans son suttit ihop. En bild med texten "Alla får sparken".

- Några av spelarna hade skrivit ett brev där de ville att jag skulle få sparken. Det hade jag redan tänkt igenom och gått vidare med. Då gjorde jag det här, som var meningen att vara en rolig grej som skulle avdramatisera händelsen med spelarbrevet.

Var det ditt sätt att dra ett streck över det?

- Ja, precis. Det kunde inte ligga med oss hela säsongen, vi hade så mycket annat att tänka på och förbereda oss för. Så det fick vara klart där. Vi hade bestämt oss för att försöka börja med något nytt, och då var jag tvungen att släppa det själv också. Det här skämtet fick den effekten.

Lagkaptenen Oscar Pehrsson bekräftar historien.

Och hyllar Granaths reaktion efter stormen som var kring tränarutnämningen.

- Det var stort av honom. Det är inte många människor som hade hanterat och reagerat så bra som han gjorde. Han tog det på ett fantastisk sätt och drog ett streck över det och fick alla med sig.

Nu råder det inga tvivel om att truppen vill ha honom kvar?

- Det finns inget annat känns det som. Det som han, "Bärra" (Stefan Bärlin, assisterande tränare) och Oskar (Wahlström, målvaktstränare" sagt hela året har varit kanon. Det har aldrig varit så roligt att träna som den här säsongen.

Mer läsning

Annons