Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Så vill Foric se VSK

Förlust i premiären. Här är Damir Foric och Ramin Kianis lösning för en lyckad hemmapremiär.
- Vi måste förbättra allt. Precis allting, säger Foric.

Annons
Damir Foric, mittback VSK Fotboll.

Torsk med 3-0 och en svag premiär. Det var VSK Fotbolls facit borta mot Nyköping.

Analysen fem dagar senare:

- Du använde lite starka ord i krönikan efter matchen. Det var ingen kraschlandning om du frågar mig. Vi har givetvis förhoppningar om att prestera bättre, men det var ingen katastrof, säger huvudtränaren Ramin Kiani med en passning till VLT:s analys.

Han fortsätter:

– Vi vet precis vad vi gjorde för fel och när vi hämtade ur sekvenserna var det tydligt för truppen. Så dåliga är vi inte i grund och botten även om vi presterade dåligt. Men någon katastrof var det inte. Vi mötte ett väldigt starkt fysiskt lag.

Fokus efteråt landade på försvarsspelet och problemen med Nyköpings duell- och djupledsspel. Men Kianis efteranalys handlar mycket om bristen av anfallsspel.

- Vi fick inte igång vårt anfallsspel överhuvudtaget och det var problemet mot Nyköping. Även om misstagen i försvaret blev kostsamma så var det i anfallsspelet som det brast. Vi spelade inte som vi hade tänkt oss.

Ni hade väl inte bollen så mycket som ni hade tänkt er?

- Nej, precis. Det blev väldigt ensidigt och vi slog bara långt första 25-30. Då anfaller man fragmentariskt och försvarar fragementariskt. Ska vi spela bra behöver vi agera mer kollektivt, både i anfall och försvar. Vi måste jobba tillsammans och hoppas göra det bättre mot Luleå.

Mittbacken Damir Foric spelade inte premiären men såg den på plats.

- Det finns ingen i hela truppen som är nöjd med den matchen och alla vill göra det bättre.

Vad krävs mot Luleå?

- Vi måste förbättra allt. Precis allting. Vi var inte tillräckligt bra på något, de var egentligen bättre än oss på allt. Vi måste höja oss på allt och göra det bättre mot Luleå.

Hemmapremiär också, någon speciell tanke kring det?

- Alltid skönt att spela på hemmaplan. Vi är bättre på konstgräs än naturgräs och jag tror att vi kan göra en mycket bättre prestation i morgon.

VSK saknar Oliwer Malmkvist som gick sönder i premiären. Om motståndaren Luleå säger tränaren Ramin Kiani:

- Vi möter ett Luleå som är väldigt spelskickligt. Vi mötte de förra året och det var likadant då, så fort man gör misstag i sitt försvarsspel får de övertag. Vi måste vara mindre naiva och mer cyniska än mot Nyköping.

Några speciella spelare ni måste bevaka där?

- Ibrahim Kallay, deras forward, spelade ytter mot oss förra säsongen och gjorde mål då. Han rör sig över stora ytor och är farlig. Sen har de Anton Andersson, en stor och lång spelare som gjorde två mål för dem senast. De måste vi ha koll på i vårt försvarsspel.

Mer läsning

Annons