Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Seger för Västerås IK

Livsviktig vinst för Västerås IK. Gulsvart kan därmed inte längre åka ur tvåan direkt.
– Det blir en häftig avslutning, säger Serwat Zarifnejad i efter 1–0-vinsten mot Sandviken.

Annons

Alla bottenlagen förutom avhängda IFK Sundsvall vann i helgen – och det blir en rysare i sista omgången på lördag. VIK är inför avslutningen på säker mark, och har Hudiksvall bakom sig på samma poäng och Köping FF två pinnar efter.

Eftersom Hudiksvall och Köping möts kan inte båda lagen ta sig förbi Gulsvart, som sämst får kvala sig kvar.

– Otroligt skönt. Men vi måste gå för en vinst, det finns ingen i det här laget som inte tänker så, säger tränaren Martin Gustavson inför avslutningen borta mot Strömsberg på lördag.

Han var nöjd med att laget fixade en vinst hemma mot Sandviken, trots att läget är utsatt.

– Det visar att det finns kvalitet. Jag är imponerad, vi har haft så många matcher där vi tappat i slutet i höst så det här var oerhört viktigt.

Hur ser du på serieavslutningen?

– Fixar vi det så är det nästan samma känsla som om man vinner en serie. Det är viktigt att träna på att spela såna tunga matcher, säger Gustavsson.

Blött och trist på Apalby i lördags. VIK öppnade bäst och tog ledningen i fjärde minuten. Serwat Zarifnejad tryckte i en retur efter Calle Klintons nick.

– En ruggig målvaktstavla. Det var lätt för mig att bara sätta dit den säger han.

Hans första fullträff för säsongen – och det visade sig bli vinstmålet.

– Bra tajming, eller hur?

Gulsvart var det bättre laget i första halvlek. Kunde haft 2–0 strax innan paus när Filip Mårtensson träffade stolpen med sin nick och sedan fick han returen utanför i öppet läge.

Gästrikarna fick tryck i början av andra halvlek. Lyfte långt men VIK-arna försvarade sig bra. Sandviken var aldrig riktigt nära förutom en gång då VIK-målvakten Daniel Svensson gjorde en kanonräddning efter att ha ställt till det själv i första läget.

– En riktig skitmatch. Planen gick inte att spela på, den släppte hela tiden. Men vi vann och det var det enda som betyder något, säger Zarifnejad.

Han anser att VIK inte borde vara så långt ned i tabellen inför sista omgången, men han hittar inte någon särskild anledning att laget är där.

– Det är många saker det beror på. Men vi kan spela oss kvar själva och det finns inget annat än att vi gör det i sista matchen.

Mer läsning

Annons