Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Skyttekungen kan flytta utomlands

Mattias Mete är på väg att vinna norrettans skytteliga. Nu kan VLT avslöja att två israeliska klubbar visat intresse för Syrianskaanfallaren.
– Jag har hört lite om det, säger han.

Annons

I somras ville Honka köpa loss Mattias Mete – men anfallaren nobbade en flytt till Finland. Nu kan Syrianskas målmaskin ändå få chansen att spela utomlands nästa säsong.

Enligt uppgift till VLT har två israeliska klubbar visat intresse för 23-åringen.

– Jag vet att de är lite intresserade, men det finns andra lag som också är det, säger Mete.

Klubbarna i Israel spelar i andradivisionen och heter Sektzya Ness Ziona och Kiriyat Shmona. Men anfallaren vill inte prata framtid. Och lägger fokus på att avsluta bra med Syrianska.

– Det är fyra matcher kvar i serien och jag har kontrakt med Syrianska fram till oktober. Vi får se vad som händer efter det. Det är inget jag tänker på nu, säger han.

Mete har skjutit 14 mål den här säsongen. Och toppar division 1 norras skytteliga tillsammans med Umeås Danny Persson.

När serien är avslutad vill Syrianskaanfallaren stå ensam på tronen.

– Jag är väl på god väg att vinna skytteligan, det skulle vara kul om jag klarade det.

Om du vinner skytteligan borde du väl ha en god chans att få ett kontrakt med en klubb högre upp i seriesystemet?

– Ja. Jag hoppas att det nappar. Men som jag sade, det är fyra matcher kvar att spela och jag har ett uppdrag att utföra i Syrianska. Vi ska bli topp fem och sen får vi se vad som händer, säger han.

Syrianska brände sin chans att vara med i racet om seriesegern i helgen. Laget ledde med 3–0 borta mot Dalkurd efter 24 minuter – men fick Samuel Barlay utvisad och tappade allt.

När matchen var över hade Mete co släppt in fem mål och förlorat med 3–5.

– Det var pinsamt. Vi leder med 3–0 och kollapsar. Herregud. Hade vi vunnit hade vi tagit kvalplatsen, säger Mete som gjorde matchens första mål på Domnarvsvallen i Borlänge.

– Vi får fortsätta att jobba. Det är fyra matcher kvar och vi ska vinna dem. Det spelar ingen roll vad de andra lagen gör. Vi måste visa att vi representerar Syrianska och vi ska göra det för klubben, säger han.

Mer läsning

Annons