Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Skytteligaledaren: "Fortsätter jag borde det komma klubbar och kolla"

Han delar skytteligaledningen efter sju omgångar. Nu vill Karwan Safari göra samma resa som förre SSK-stjärnan Christopher Brandeborn.
- Fortsätter jag att göra mål och assist borde det komma någon klubb och titta, säger 22-åringen.

Annons
Bra start. Karwan Safari har producerat fem mål på sju matcher och delar skytteligaledningen i division 2 norra Svealand.

Säsongen har nyss startat - men Karwan Safari har redan pekats ut som "outstanding" av en motståndartränare och gjort fem mål för sitt Skiljebo.

22-åringen har landat starten han ville ha.

- Jag har aldrig varit en målskytt, men jag har förstått att det går bättre för laget om jag bidrar med mål också – och sedan får jag bättre självförtroende och känner mig stark.

- Min roll är egentligen att spela fram Axel (Johansson) och se till att han gör flest mål i laget samtidigt som jag är target. Det kvittar egentligen vem som gör målen, bara det går bra för laget. Men någon av oss anfallare måste göra mål.

Skiljebo har fostrat spelare som Nicklas Backman, Robert Medvegy och Christopher Brandeborn senaste säsongen.

Nuvarande Assyriskaforwarden Brandeborn går att jämföra med Safari. "Brande" stannade ett par säsonger i Skiljebo, fick ta stort ansvar och levererade poäng innan Degerfors värvade honom.

- Jag minns honom väl från tiden i Skiljebo. Han är ungefär lika stor som mig, en kompakt spelare. Sen gjorde han många mål och assist och jag har insett att det är då klubbarna kommer och kollar. Han är en riktig klasspelare och gjorde en bra resa i division 2. Kan jag göra det lika bra som Brandeborn gjorde när han var här kan jag också spela i superettan i framtiden, säger Safari.

Han kom tillbaka starkt efter en benskada förra hösten och gjorde åtta mål och sju assist på hösten.

Trots intresse från bland annat Norge valde han att stanna i Skiljebo.

Nu anser han sig själv vara en bättre spelare.

- Jag förlängde mitt kontrakt och sa till tränarna att jag ville bli en bättre spelare. De har kört riktigt hårt med hela laget under vintern och fått mig att inte ge upp så enkelt i konditionsträningen. Jag känner mig bättre tränad och i storform nu. Sen har jag ingen benskada som förra säsongen, då hade jag bara ett ben halva året. Nu har jag två och då går det enklare, haha.

- Jag hade erbjudande från Norge men det var inte värt att gå dit bara för pengarna. Jag har fått en stor roll här i Skiljebo och det gillar jag. Jag presterar bättre med mer press på mig och hoppas att både jag och laget gör en bra säsong. Sen får vi se var det leder.

Laget har pendlat i kvalitet och är i mitten av division 2 norra Svealand. Men senaste trenden är positiv.

- Senaste tre matcherna har vi varit riktigt bra. Vi var bättre än Syrianska och hade många lägen, sen dominerade vi mot Kvarnsveden och Konyaspor. Vi har en taktik som alla går efter och när alla verkligen kämpar hårt är det inte många lag som kan stoppa oss, säger Safari vars SSK möter Akropolis borta i helgen.

Mer läsning

Annons