Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Storseger för Skiljebo

Skiljebo krossade Konyaspor med 4-1 på hemmaplan.
Därmed lämnade laget bottenstriden i division 2 NS.

Annons

- Det är klart att det är skönt att vinna. Det är ett tag sedan vi tog tre pinnar, säger innermittfältaren Jesper Magnusson.

Matchen var avgjord redan efter den första halvleken efter två mål av Karwan Safari och ett av redan nämnde Jesper Magnusson.

Magnusson gjorde även 4-0 tio minuter in på den andra halvleken.

Tvåmålsskytten har mest varit avbytare den här säsongen, men fick idag chansen från start.

- Jag har haft skadeproblem och fått jobba mig in i laget igen. Så det är klart det var skönt att få starta idag. Det vill man ju helst alltid göra, säger Magnusson som också utnämdes till matchens lirare.

I övrigt, hur viktigt var det att vinna idag? Ni hade innan dagens möte spelat fyra matcher utan vinst.- Det var jäkligt viktigt. Vi känner väl att vi gärna hade tagit fler poäng i de matcher vi spelat på sistone. Det här kändes som en riktig urladdning. Nu är vi tillbaka på banan. Dessutom gör vi fyra mål vilket var ett tag sedan.

Vad är det ni gör idag som ni inte gjort i de senaste matcherna?

- Jag tycker vi är aggressiva och går för att vinna. Vi gör ju också vårt första mål väldigt tidigt, vilket kanske hjälper när målskyttet gått i stå tidigare. Det blir alltid mycket lättare om man gör mål tidigt. Då får motståndarna gå och vara osäkra. I övrigt tycker jag att vi kontrollerar största delen av matchen.

Skiljebo står efter sju spelade omgångar på tio poäng och en åttonde plats i herrarnas division 2 Norra Svealand. Förra året plockade man 23 poäng på 22 matcher.

Magnusson ser ljust på årets säsong.

- Vi är mycket bättre i år. Vi siktar helt klart på att plocka fler poäng.

På vilket sätt är ni bättre?- Vi har vant oss vid vårt spelsystem. Vi spelar 4-3-3 och det är ganska svårt, så det tar väl tid att lära sig. Men nu är vi inne i det allihopa. Sen har vi fått in lite nya gubbar också.

Mer läsning

Annons