Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Syrianska jagar spelare

Syrianska testar spelare – och vill förstärka truppen. VLT kan avslöja att Cheick Diallo och Yankuba Ceesay är aktuella för norrettaklubben.

Annons

– Det är intressanta spelare, säger nye tränaren Melke Alan.

Syrianska har börjat uppladdningen inför klubbens andra säsong i division 1 norra. Men spelartruppen ska förstärkas och vässas inför seriestart. Därför har man haft flera spelare på provträning – däribland Cheick Diallo och Yankuba Ceesay.

– Jag kan inte säga hur aktuellt det är, det vill jag inte kommentera, säger Syrianskas tränare Melke Alan.

Diallo är en slitstark och bollskicklig mittfältare som rankats som en av Motala AIF:s bästa spelare under 2009, en säsong då klubben ramlade ner i division 2.

Ursprungligen kommer 28-åringen från Guinea. Och Alan har koll på honom.

– Det är en bra fotbollsspelare, men han är skadad just nu. Jag har sett honom för två-tre år sedan, säger Syrianskatränaren,

Yankuba Ceesay spelade 2008 med Degerfors och är en 25-årig gambisk mittfältare. Men Alan är försiktig i kommentarerna kring honom också.

– Jag har inga kommentarer mer än att det är en intressant spelare. Silly season är silly season och vi får se vad som händer.

Han säger dock att han vill att Syrianskas trupp förstärks.

– Just nu blåser det lite grann, men det är så det ska vara. Vi måste få in spelare så att vi får ihop en bra trupp. Det här en intressant klubb och det finns spelare som är på väg in.

På vilka positioner vill du att laget förstärks?

– Vi behöver få in några spelare till, men jag vill inte säga på vilka positioner. Jag måste lära känna mitt eget lag bättre först så att jag vet vilka spelare som kan spela på vilka positioner innan jag säger något om det, säger han.

Syrianska kommer i veckan, som vlt.se tidigare rapporterat, att träffa Joonas Botold, som förra säsongen spelade i Skiljebo. Mittfältaren, som även uppvaktas av division 5-laget Tillberga, är aktuell för en övergång.

Syrianska spelar sin första träningsmatch 31 januari hemma på Swedbank Park mot Gamla Upsala.

Mer läsning

Annons