Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Syrianska upp i serieledning

Stabilt spel raderade ut lagets Dala-spöke

Annons

Det var ett formstarkt Syrisanska som på måndagen åkte till Borlänge för match borta mot Kvarsveden, ett lag man historiskt sett haft svårt med.

-Syrianska har faktiskt aldrig vunnit en match i Borlänge förut, oavsett motstånd. Mot Kvarsveden brukar vi ha svårt, de har passat oss väldigt illa, säger tränaren Fredrik Giesecke.

Men nu lyckades alltså Syrianska bryta Borlänges förbannelse och vinna över Kvarsveden med 2-0.

1-0kom redan i den fjärde minuten när Prince Etuwe skarvade in en hörna. Sedan var det mållöst fram till den 74:e minuten när bollen damp ner framför David Hasler i straffområdet och sköt säkert in segermålet.

- Det var en riktigt bra laginsats från oss i dag. De matcher vi har förlorat tidigare under säsongen har vi också spelat bra men sedan tappat på övertid. De senaste matcherna tycker jag att vi känts mer stabila. Det är inte champagnefotboll hela tiden men i dag såg vi till att Kvarnsveden inte skapade någonting alls, säger Giesecke.

Segern innebär att Syrianska nu toppar division 2 norra svealand.

-Ja, jag vet inte när det hände senast att vi toppade. Det var väldigt viktigt att vi fick med oss de här poängen, inte minst eftersom vi har match igen på torsdag. Annars hade det nog kunnat kännas tungt. Nu blir det en rolig hemresa, säger Fredrik Giesecke.

Mer läsning

Annons