Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Syrianska vann i premiären

Syrianska IF tog en skön seger i premiären av division 1 norra.

Annons

Syrianska IF har inför säsongen i division 1 fått mycket kritik för sitt försvarsspel som inte fungerat så bra. Men när premiären spelades på måndagskvällen mot nykomlingen Enköping såg det riktigt bra ut.

-Det har varit mycket tjafs om det där, at vi inte skulle kunna försvara oss. Det har varit lite oförtjänt tycker jag men nu visade vi i alla fall att vi kan vi också, säger tränaren Peter Lenell efter att hans Syrianska vunnit mot Enköping med 2-1.

Syrianska inledde starkt och kontrollerade spelet i den första halvleken och kunde gå till halvtidsvila med en 2-0-ledning efter att Sebastian Sallanto och Matias Bulun gjort varsitt mål.

I den andra halvleken var tanken att laget skulle gå ut och se till att ligga rätt i positionerna och hålla tätt bakåt, men laget fick en mardrömsstart.

-De får ett mål bara en minut in i andra halvleken och det blir lite nerv i matchen men ändå inte särskilt svajigt tycker jag. Vårt försvar håller i det väldigt bra och de kommer bara till några halvchanser efter det, säger Lenell.

Syrianska vann till slut matchen med 2-1.

-Jag tycker att vi spelar stabilt och bra, i dag fungerar defensiven riktigt bra också. Vi brukar vara sådär på bortaplan och dessutom var planen riktigt dålig så vi är riktigt nöjda med tre poäng. Det känns riktigt kul att vara igång igen, jag bara njöt, säger Matias Bulun.

Emelie Nilsson

Mer läsning

Annons