Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Tagesson hoppas på positiv våravslutning

I vårens sista match möter Västerås BK 30 Älvsjö AIK. Tränaren Andreas Tagesson är hoppfull, men höjer ett varningens finger för motståndet.– Man ska inte luras av tabellen. Älvsjö är väldigt duktiga försvarsmässigt, säger han.

Annons

Västerås BK 30 avslutar säsongen genom att möta Älvsjö AIK på bortaplan och enligt tränaren Andreas Tagesson beskriver läget i truppen som harmonisk.

– Det ser bra ut. Enda avbräcket är att vår uttalade förstemåvakt, Paige (Hemphill), är skadad. Därför kommer Jonna (Böckert) att stå istället, men det är inga problem. Vi har bra täckning på alla positioner, så det känns skönt, säger han.

Älvsjö har gått trögt under våren med endast en seger på tio försök. Men Tagesson menar att BK 30 inte kommer att underskatta motståndet.

– Det är duktigt lag som har släppt in få mål. Det dröjde till en kvart från slutet innan de släppte in ett mål mot serieledarna Nyköping och då hade Älvsjö ändå en spelare kort under större delen av matchen.

Hur ska ni få hål på dem?

– Vi har tränat mycket på anfallsspel för att kunna variera och bli mer svårlästa. Jag hoppas att det ska räcka till seger, säger han.

Om BK 30 slår Älvsjö befäster de sin tabellposition som tvåa när serien går till uppehåll.

Matchen spelas på Älvsjö IP och avsparken sker klockan 16.00.

Mer läsning

Annons