Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Toppmöte slutade med kryss

Mållöst i toppmötet för VIK Fotboll.
Då var lagkaptenen Johan Törnblom nöjd.
– Tyckte att vi gjorde det riktigt bra, säger han efter 0–0 mot Sollentuna United.

Annons

Division 2 norra Svealand är hur jämn som helst, det är nästan så att åtta av tolv lag kan kallas för topplag.

Ett exempel från i dag; dåvarande serieledaren Sandviken förlorade mot bottenlaget Falun med 1–0 och det tätade till toppskiktet ännu mer.

– Vilka som är topplag skiljer sig från omgång till omgång. Tror aldrig att jag har varit med om det här. Vi fick kvala oss kvar i fjol och hade då bara några poäng upp till trean i tabellen, men så här jämnt var det inte, säger Törnblom.

Två jämna lag även i går på Apalbys hyfsade gräsmatta. Sollentuna med tränarduon Anders Limpar och Paul Lindholm hade bollen mest men VIK var farligt när de gick framåt. Var nära målläge ett par gånger i fösta halvlek, men bara nära.

– Tyckte vi stod upp väldigt bra. De ska ju vara ett bra lag även om det som sagt är svårt att säga vilka som är bra i den här serien, säger Törnblom.

Det var tufft och fysiskt spel i första halvlek och fortsatte så även i andra. Även om målchanserna var få så var det en bra match.

Menhal Muqdisi var nära 1–0 för Gulsvart i 52:a minuten, men Sollentunakeepern Alexander Sundgren-Säll gjorde en snabb förflyttning och räddade med benen.

Närmast mål för VIK var utmärkte mittfältaren Karwan Zarifnejad i 80:e minuten. Högerbacken Oliwer Malmkvist förarbetade och Zarifnejad bredsidade förbi den överspelade målvakten, men Sollentunas mittback Simon Afrim stod på rätt plats och fick undan bollen på mållinjen. Bollen gick till Törnblom som inte hann på den riktigt och avslutet hamnade i burgaveln.

Division 2 norra Svealand

VIK –Sollentuna 0-0

Matchens lirare: Joakim Henningsohn

Mer läsning

Annons