Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Turnering i gemenskapens tecken

Tio matcher på två och en halv timme. På torsdagskvällen var det dags för fotbollsturneringen Friendship trophy på konstgräsplanen på Pettersberg.

Annons

- Det är bra att vi får visa upp oss och ha kul med ungdomarna på det här sättet, ett riktigt bra initiativ från Syrianska. Vi får väl bjuda in dem till att spela bandy med oss i vinter, säger VSK Bandy-stjärnan Tobias Holmberg.

I första matchen möttes VSK Bandy och killjouren Brotherhood.

- Det känns att man inte har lirat på några år, men det är jättekul faktiskt, säger VSK-mittfältaren Tobias Holmberg efter matchen som grönvitt vann med 4-1.

Bakom arrangemanget står Syrianska IF som även ställde upp med sitt A-lag. Övriga deltagare var VSK Bandys A-lag, Brotherhood, Pettersbergsgården, Vallbygården samt ett sammansatt lag bestående av Västeråspolisen och brandkåren.

Syftet med turneringen är att ungdomarna i Västerås ”tuffa” områden ska komma närmare bland annat poliser och brandmän samt bilda gemenskap med stadens idrottsprofiler.

Redan nämnda Holmberg var en av de som visade på goda takter och vrickade in ett mål i matchen mot Brotherhood.

- Det var ett fint anfall vi fick till, säger han och hyllar samtidigt arrangemanget.

Syrianskas mittfältare Allan Kosik gillar utmaningen om att möta VSK i bandy.

- Jag kör över dem i skridskoåkning - det kan jag garantera. I alla fall i en rush, sen är jag slut, säger han och skrattar.

På fotbollsplanen började det sämre för Kosiks Syrianska. Laget förlorade den inledande matchen mot Vallbygården med 2-1. Själv hann mittfältaren både bli ut och inbytt, och få sig en rejäl tryckare innan speltiden på tio minuter var över.

Men Kosik gillar idén om en fotbollsturnering för ungdomar ändå.

- Det är bra för dem. Då har de något att göra istället för att vara ute och härja på stan.

Mer läsning

Annons