Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Utdömda av alla

De fick en gratisplats till division 2 - och dömdes ut före säsongen. Nio omgångar senare är VIK sex poäng ovanför kvalstrecket.- Vi har visat att det krävs mycket för att ta poäng av oss, säger Jimmy Jansson inför derbyt mot SSK.

Annons
Jimmy Jansson, VIK.

VIK åkte ur division 2 förra säsongen, men hann aldrig kliva ned i trean innan en gratischans att stanna i tvåan dök upp.

Nu gör laget allt för att ta den - och säkra nytt kontrakt för nästa år.

Efter nio omgångar står klubben på tolv poäng efter tre segrar, tre kryss och tre förluster.

- Det är bara två matcher där det runnit iväg, annars har vi varit med i alla matcher och kunnat vinna ännu fler än vi gjort. I kväll krävs det en jävla match av Skiljebo om de ska vinna, säger Jansson.

Vad är förklaringen till att ni gått bättre än tippat?

- Inom truppen sätter vi upp indivuduella mål med några matcher i stöten, och än så länge har vi legat på godkänt eller i överkant. Det är alltid kul att överträffa det folk tycker. Vi har ett skönt gäng och med rätt förutsättningar kan vi hota i alla matcher.

Förra säsongen var det turbulent på tränarsidan. Hur mycket har Leif Berg betytt?- Jättemycket. Den nya tränartrojkan, allihopa, med Leffe i spetsen har fått ihop oss till ett lag. Det är viktigare än vilka spelare vi har tappat och det har jag hävdat hela tiden. Vi vet om våra förutsättningar, vi har en tunn trupp men gör bra resultat så här långt. Tränartrojkan ihop med "Tigern" (Peter Ankréus) sköter det riktigt bra. Vi vinner som en grupp och förlorar som en grupp.

Mer läsning

Annons