Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Viktigt BK-kryss mot serieledaren

16-åriga forwarden visade vägen till en poäng.

Annons

Förra helgen åkte BK30 på säsongens första förlust efter att ha fallit med 1-3 mot topplaget Nyköping. På lördagen var det dags för nästa tuffa uppgift - serieledaren Smedby AIS.

Och BK fick en drömstart när forwarden Cassandra Korhonen hittade Hazhan Hama med en passning som Hama säkert placerade in bakom Smedbymålvakten.

- Det var kul för båda våra mål kom till på ett sätt som vi tränade extra på nu i veckan. Vi får en överlappning som blir till ett inlägg och ett direktavslut. Så det var skönt att det fungerade, nu får vi träna in lite fler varianter, säger tränaren Andreas Tagesson.

Smedby kvitterade en stund senare och i halvtid var ställningen 1-1.

- Det var en riktig krigartillställning med två lag som spelar ganska lika. Båda är rätt fysiska i backlinjen och spelar på kontring så det blev mycket långa bollar och kamp, säger Tagesson.

Med tio minuter kvar att spela var BK30 i en 2-1-ledning och på väg mot en superskräll mot serieledaren efter att Cassandra (1+1 poäng totalt) gjort ledningsmålet en stund tidigare och även varit ytterst nära att utöka ledningen till 3-1. Men i stället lyckas Smedby kvittera ytterligare än gång och BK fick nöja sig med en poäng, 2-2.

- Jag är jättenöjd ändå och det känns som ett rättvist resultat sett till hur mycket de skapade på slutet. Vi har haft en riktigt bra inledning på säsongen och vunnit det vi ska vinna och spelat bra mot topplagen. Så vi ska bara gnugga vidare, säger Andreas Tagesson.

Mer läsning

Annons