Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

”Vinner vi så blir det en jäkla fest”

Hon bytte kvalspel för att hålla sig kvar i elitserien i handboll med IVH mot kvalspel för att gå upp i norrettan i fotboll med GIF:s damer. Nu ska Lisa Brandberg förverkliga sin dröm.

Annons

– Vinner vi så blir det en jäkla fest, säger mittfältaren.

Lisa Brandberg var etablerad och ordinarie som elitseriespelare i IVH – men lade av efter förra säsongen. Fotbollen lockade.

Och i somras skrev 22-åringen på för Gideonsberg som i eftermiddag kan ta steget upp i norrettan.

– Erik (Acar) ska hyra en massa sviter på något hotell har han sagt ... nej, men om vi vinner så blir det en jäkla fest på kvällen, säger Brandberg.

GIF-damerna vann sin division 2-serie – och drog vinstlotten när kvalet startade.

Laget fick stå över den första omgången och eftersom konkurrenterna Själevad och Mariehem kryssade räcker det med seger mot Umeålaget i dag för att avancemanget ska vara säkrat och klart.

– Allt har gått vår väg. Nu har vi två chanser att ta det och vi får börja på hemmaplan, säger Brandberg.

Hur tycker du att övergången från handbollen till fotbollen gått?

– Det har gått bättre än vad jag trodde, säger hon.

Och fortsätter:

– Mycket i början handlade ju om att jag trodde att det skulle ta tid att komma in i bolltempot. Tekniskt kommer det väl tillbaka hyfsat fort.

Från början såg Brandberg fotbollen som en rolig grej – men satsningen har blivit seriös och hon har spelat till sig en ordinarie plats i Erik Acars lag.

– Jag hoppade inte bara på det för att det var en rolig grej. Vi tränar ju ändå fyra kvällar i veckan. Jag ville ju satsa på det, det som var kvar av säsongen. Eftersom att jag har spelat i GIF tidigare så tänkte jag att det skulle vara kul att hjälpa dem tillbaka till ettan.

Du kvalspelade med IVH förra säsongen för att vara kvar i elitserien – kan du dra nytta av det nu när ni ska kvala med GIF?

– Ja. Kanske inte bara av kvalet utan att jag har spelat många viktiga matcher i handboll. Jag är jättemedveten om vad den här matchen betyder. Men visst kan man dra par-alleller till handbollen fast det var kval neråt då. Man vet ju hur viktiga matcherna är och hur mycket som krävs av dig som spelare.

Spelar du vidare nästa säsong om ni går upp?

– Jag har inte tänkt så mycket på nästa säsong. Nu är det bara kvalet i huvudet. Fast det är jäkligt roligt att spela fotboll.

Mer läsning

Annons