Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

VSK:are stängs av

Mikael Gustafsson drog på sig rött kort i en inomhusturnering när han representerade Kolsva. Nu har doman kommit; 23-åringen är avstängd två seriematcher för VSK Fotboll i norrettan.

Annons

- Alla gör vi misstag, det ska man inte haka upp sig allt för mycket på. Vi har pratat med Micke om det här, och vi är övertygande om att han inte kommer att göra om det, säger VSK:s sportsligt ansvarige Haci Aslan.

Det var i cupen i Karlbergshallen i Köping som Gustafsson drog på sig det röda kortet - via protest. Domarrapporten har nu resulterat i att han är avstängd mellan 21 och 29 april, det vill säga i två seriematcher.

- Givetvis är det olyckligt att han gjort så. Vi har pratat om det, vad som hänt, och det har vi godtagit, säger Aclan.

- Det här hände när han spelade med Kolsva. Hos oss har han skött sig exemplariskt.

VSK får alltså klara sig utan Mikael Gustafsson i andra och tredje omgången av division 1 Norra, mot Dalkurd borta respektive Sandvikens IF hemma.

- Jäkligt tråkigt, framför allt för honom själv. Onödigt. Sen tycker jag att det är löjligt att en grej i en inomhusturnering ska gå ut över division 1-spel, men så är ju reglerna som förbundet rättat sig efter, kommenterar Sandvikens tränare tillika förre Köping FF-tränaren Tony Andersson.

Vi har sökt Mikael Gustafsson för en kommentar utan att lyckas.

Mer läsning

Annons