Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

VSK briljerar i superettajakten

VSK Fotboll gjorde en suverän första halvlek mot Hammarby TFF. Grönvitt leder med 2-0.

Annons

Det är säsongens klart bästa halvlek på Swedbank Park så här långt. Spelet påminner betydligt mer om superettanivå än norrettan.

Både VSK och HTFF har levererat fin fotboll och skapat chanser.

Grönvitt har stått för merparten av det. Framförallt forwarden Temesgen Berhane har varit glödhet och kunde mycket väl gjort hattrick i första halvlek.

Det var "Temme" som inledde målskyttet i den elfte minuten. Forwarden nickade in en hörna slagen av Patrik Grönvall - med bakhuvudet.

Därefter fortsatte Grönvitt att trycka på - och Berhane hade en vass nick som var nära att gå in.

I den 27:e minuten kom 2-0. Mittbacken Oscar Pehrsson serverade skyttekungen Filip Tronêt suveränt i djupled. Bollen skar genom hela HTFF-försvaret, Tronêt tog sig förbi sin back och la iskallt in 2-0 till VSK.

Bästa chansen efter målet hade HTFF och Freddy Söderberg - men Oskar Wahlström visade klass mellan stolparna och räddade.

I den 41:a minuten var Berhane nära att göra mål igen. VSK-forwarden satte en nick perfekt nere vid högra stolpen - men HTFF-keepern sträckte ut armen och räddade.

Bara minuten senare var Berhane framme igen. Forwarden var först på ett inspel och satte bollen mot vänstra stolpen. HTFF-målvakten George Moussan räddade starkt igen.

På läktarplats har det varit stökigt under första halvleken. Både HTFF- och VSK-klacken är placerade på ståplats och har hetsat mot varandra. HTFF-fansen var nära att bryta sig igenom polisens barrikader - men polisen lyckades hålla ställningarna.

Mer läsning

Annons