Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

"VSK dukar upp för superettaparty"

Tre timmar till avspark i Boden. Här besvarar VLT:s Jocke Lander och Kevin Johansson några av de viktigaste frågorna inför matchen.

Annons

Vad kommer krävas av VSK för tre poäng mot Boden?

JL: Jag tror att det är oerhört viktigt att de behåller fokus hela matchen och inte går ifrån någonting om de hamnar i underläge. Och att de jobbar på efter sin matchplan och tror att de kan åka med tre poäng.

KJ: För att använda förre VSK-backen Dennis Boskailos favorituttryck på planen: ”Ingen stress”. Det tillsammans med tålamod blir nyckelorden i dag. Gör Boden 1-0 måste VSK behålla lugnet. Missar Hellgren eller någon annan ett par chanser i början måste Grönvitt fortsätta spela sitt spel. Då blir det tre poäng.

KJ:

Vem blir matchvinnare? Finns bara en Filip Tronét.

JL: Vem fan blir det? Det blir … Jonas Hellgren. Han har kommit igång igen efter den lilla svacka han hade efter succéstarten. Gjorde mål sist och kommer göra en grym match i dag.

JL:

Finns det några frågetecken i startelvan?Nej, bara utropstecken. Är helt övertygad om att alla elva spelare kommer klara sig utmärkt. Jag känner inte att någon är en svag länk.

KJ: Klart att det gör. VSK har byggt sin framgång på ett grymt försvar och framförallt Marcus Danielson och Oscar Pehrsson har varit suveräna ihop. Nu är ”Mackan” avstängd. Inte bra. Det innebär två ändringar, Blommé in centralt för första gången i år – hur tacklar han det? Lindelöf-Nilsson in som högerback. Supertalangen har varit duktig – men nu handlar det om så mycket mer än fotboll, det handlar om en mental match mot sin egen nervositet som måste besegras.

Fixar det unga VSK att hantera den mentala pressen och nervositeten? KJ: Jag är osäker. Både mot Forward och mot Umeå har VSK inlett nervöst och sett ut att vara påverkade av stundens allvar. Nu är allvaret ännu mer påtagligt – och vi får inte glömma bort att Boden slåss för liv och död i botten. Matchen blir fantastiskt spännande.

JL: Man har inte trott det förut, men det har de gång på gång visat att de klarar av det så det finns inget som tyder på att de inte kan göra det igen.

JL:

Väljer Kalle Granath rätt startelva?Jag tycker det är rätt elva med de gubbar han har tillgängliga.

KJ: Ja, det måste man säga. Den positionen jag såg som osäker var vänstermittfältet - både Salimi, Lundevall och Malmkvist utmanar där. Men Koyar gjorde både mål och assist senast och det är exakt vad fotboll går ut på.

KJ:

Hur slutar matchen?2-3. Sett till kvalitet på trupperna ska VSK bara vinna. Men som sagt: matchen i dag handlar om så mycket mer. Tror ändå Grönvitt jäser hem en ny trea och dukar upp för superettaparty på Swedbank mot Hammarby TFF.

JL: 1-3. VSK är ett bättre lag än Boden och har bra självförtroende och go i laget. De vinner ju varenda match just nu.

Mer läsning

Annons