Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

VSK-duo missar AIK-matchen

Victor Nilsson Lindelöf och Linus Sjöberg missar VSK Fotbolls säsongspremiär mot AIK. Anledningen: jättetalangerna ska representera Västmanlands länslag i Cup Kommunal.

Annons

VSK Fotboll har flera stora talanger.

Det har haft en oerhört positiv effekt för Grönvitt. Men nu innebär det – även om det bara är en träningsmatch - att laget får klara sig utan Victor Nilsson-Lindelöf och Linus Sjöberg i säsongspremiären mot AIK på Skytteholm på lördag.

- Synd att vi inte har full tillgång till spelarna när vår säsong startar. Jag respekterar beslutet men delar inte uppfattningen att länslaget ger bättre spelarutbildning än möte mot allsvenskt motstånd, säger tränaren Kalle Granath.

Anledningen är att Västmanlands P94-länslag kvalificerat sig till slutspel i Cup kommunal.

Och där är ”Vigge” och Sjöberg de två stora stjärnorna.

- Det är klart att det hade varit roligt att spela mot AIK. Men nu ska vi lira med länslaget och göra det bästa av situationen där, säger 16-årige Nilsson Lindelöf som antagligen högerbacksplatsen med VSK om han hade kunnat spela.

Kunde ni själva bestämma om ni skulle spela med VSK eller länslaget?- Kalle (Granath) ringde mig och talade om att vi skulle spela med länslaget.

Hur är era chanser?

Västmanland möter Dalarna och Stockholm i turneringen som avgörs på Bosön på Lidingö.- Stockholm är väl ett av de högre rankade distrikten. Men om vi går in taggade och gör bra matcher så kan vi gå vidare. Då spelar vi antingen kvartsfinal eller semifinal sen, säger högerbacken Nilsson Lindelöf.

I dag gjorde Grönvitt även klart med sitt femte nyförvärv. Precis som VLT kunde avslöja i tisdags så är Patrik St. Cyr från Sirius nu klar för klubben.

Mer läsning

Annons