Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

VSK-duon lämnar?

Syrianska vill förstärka sitt lag med två spelare. VLT kan avslöja att klubben jagar VSK-duon Haisem Ismail och Suleyman Aslan. – Vi får se vad som händer, säger sportsligt ansvarige Zeki Turan.

Annons

VLT skrev i går att mittfältaren Haisem Ismails framtid i VSK är osäker. Hans kontrakt går ut sista juli och parterna har inte kommit överens om en förlängning.

Nu har konkurrenten Syrianska gett sig in i jakten på Ismail – och kontaktade honom härom dagen.

– Det stämmer. Vi har pratat lite löst men Haisem sa att han vill spela klart sista matchen med VSK innan han diskuterar med någon annan klubb. Och det respekterar vi, säger Zeki Turan.

Har ni även varit i kontakt med VSK?

– Nej, vi har inte pratat med dem. Det behövs inte då ¿Haisem snart blir kontraktslös.

Syrianska är även intresserat av Grönvitts mittback Suleyman Aslan, som har fått dåligt med speltid i VSK.

– Vi vill ha in två defensiva spelare och Aslan står högst upp på vår lista. Han är exakt en sådan spelartyp vi söker och han kan styra en backlinje på det sätt som vi vill.

Zeki Turan säger att man ännu inte har kontaktat Aslan.

– Vi är kompisar och pratar nästan varje dag. Men vi har inte ställt en ren förfrågan till honom. Jag vet inte om det är möjligt att värva honom. Vi får vänta och se.

Haci Aslan, sportsligt ansvarig i VSK, är kritisk mot Syrianska.

– Det är tråkigt att de inte kan följa reglerna. Enligt de bestämmelser som finns ska man först skriftligt meddela att man vill kontakta en av våra spelare som har mindre än ett halvår kvar på kontraktet, säger Haci Aslan.

Och fortsätter:

– Eftersom Syrianska också är med i Fotbollalliansen borde de vara medvetna om de regler som finns för spelare som ingår i alliansklubbarna. Det är dåligt att Syrianska inte kan agera på ett korrekt sätt.

Påverkar det här på något sätt er relation?

– Givetvis ska inte enstaka saker få förstöra men det är viktigt att markera att det finns regler som är till för att följas. Vår avsikt är alltid att vara korrekt i alla lägen. Och då hoppas vi att andra klubbar också kan vara det.

Anders Granlund

Mer läsning

Annons