Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

VSK förlorade mot Sirius

VSK Fotboll missade flera superlägen - och förlorade i Uppsala. Sirius vann med 2-1.
- Jag förstår att ingen missar med flit, men det finns inget vi kan träna annorlunda på för att sätta de lägena, säger tränaren Kalle Granath.

Annons

Grönvitt hade en jättechans att fixa fyra poängs försprång om andraplatsen. Men VSK förlorade i hällregnet på Studenternas IP.

- Jag är otroligt besviken såklart. Jag tycker att vi har stora chanser att ta alla poäng. Vi ska vara före så att de får jaga, men de slår oss två gånger i boxen, säger tränaren Kalle Granath.

Precis som i mötet på vårsäsongen lagen emellan så tog Sirius ledningen med 1-0.

Den här gången genom Ernesto Ferreria. Men trots att VSK till slut förlorade tyckte Granath att Grönvitt var bättre än det mötet.

- Om du jämför halvlekarna med förra matchen så tycker jag att vi är bättre den här matchen.

VSK Fotboll kvitterade när Jonas Hellgren nickade in 1-1. Nyförvärvet från Dalkurd blev serverad av Stefan Bärlin som gjorde en vass prestation på högerkanten.

- Det var en kanonpassning, säger Hellgren.

I andra halvlek började VSK bäst - och framförallt nyförvärvet Hellgren hade tre superlägen. Men 20-åringen hade ingen skärpa i avsluten och missade allt.

- Jag borde gjort något mål till, säger han.

Då kom Sirius tillbaka.

Skyttekungen Johan Pettersson nickade in sitt åttonde mål för säsongen och fixade tre poäng till Sirius. Noterbart är att båda Sirius mål kom på nick i boxen.

- Sirius är tuffare i sin och vår box. Det vinner de på, säger Granath.

Vad sa du åt spelarna efteråt?

- Jag sa att det var en bra match, men att vi ger bort det ... eller ger bort är synd att säga. Men det här var en match där vi inte borde ha hamnat i underläge två gånger.

Ni bränner väldigt många kanonlägen?

- Det är det som är frustrerande. Jag förstår att ingen missar med flit, men det finns inget vi kan träna annorlunda på för att sätta de lägena.

Känns det skönt att Vasalund och Umeå torskade så att ni trots allt behåller andraplatsen?

- Om alla andra lag torskar alla sina matcher så känns ju det jätteskönt, avslutar en påtagligt besviken VSK-tränare Kalle Granath.

Matchens VSK-spelare: Stefan Bärlin

Mer läsning

Annons