Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

VSK ligger under mot Jönköping

Genialitet av Branimir Hrgota och taffligt försvarsspel. Därför ligger VSK Fotboll under med 2-1 mot Jönköping Södra efter första halvlek.

Annons

VSK Fotboll är i desperat poängbehov i superettan. Spelare och ledare sa inför matchen att Jönköping hemma var en vass segerchans.

Och Grönvitt har spelmässigt dominerat stora delar av första 45 minuterna. Men det hjälper inte på resultattavlan. Där är det Jönköping som har siffran två - och VSK ett.

VSK hade sin bästa period i halvleken första kvarten. Då skapade laget inte mindre än fyra klara målchanser. Den bästa hade Mattias Mete när han blev helt fri med målvakten Niklas Helgesson redan efter två minuter. Men Metes avslut var uselt och landade i famnen på Helgesson.

Vänstermittfältaren Simon Lundevall har varit banans kung tillsammans med Jönköpings Branimir Hrgota i första halvlek. I den 12:e minuten kom Lundevall runt på kanten och nådde nästan mållinjen - men där dök Helgesson upp och räddade igen.

I stället tog J-Södra ledningen - till synes från ingenstans. Bortalaget hade knappt varit på offensiv planhalva så långt i matchen. Men när stjärnskottet Branimir Hrgota fick bollen på vänsterkanten gick det fort. Hrgota fintade undan vikarierande högerbacken Filip Tronêt och serverade Robert Walker som skruvade in 0-1. VSK-keepern Daniel Svensson var på bollen men kunde inte hålla den borta från målet. Det skottet borde VSK-målvakten ha tagit.

Mittbacken Marcus Danielson kvitterade till 1-1 efter 28 minuter. Lundevall slog en perfekt frispark som Danielson skallade vidare in i nät.

Men det räckte alltså inte för att hålla kryss i paus. Efter 32 minuter friställdes Hrgota i djupled och hamnade helt ren med Daniel Svensson. 1993-födde Hrgota var iskall och väntade ut jämngamle Svensson innan han placerade in 1-2 med en tunnel.

Strax efter Jönköpings 0-1-mål bytte VSK en del positioner. Filip Tronêt flyttades upp som högermittfältare, Damir Foric ned som vänsterback och Andreas Östling in som central mittfältare

Mer läsning

Annons