Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

VSK lyfter - efter andra raka

Hej då, nedflyttningsstrecket. VSK Fotboll tog andra raka mot Forward - och lämnade svarta zonen i tabellen.
- Alltid skönt, säger målskytten Patrik Grönvall efter 2-1-segern.

Annons

Spelet stämde inte - men tre poäng hämtades på Trängens IP.

Så lät det bland spelarna i VSK Fotboll efteråt.

- Jag tror aldrig att jag varit med och vunnit här på Trängens, så det är fantastiskt skönt. Det brukar vara tuffa matcher mot Forward och den här gången gick vi vinnande ur kriget, säger innermittfältaren Patrik Grönvall.

Forward hade de största chanserna även om VSK hann med att bränna ett friläge och sätta en hygglig frispark tätt utanför.

Men Patrik Grönvall var desto mer effektiv. Han frälste VSK hemma mot Valsta Syrianska i första segern - och låg bakom nästa på lördagen.

Först med kvitteringen till 1-1 i 44:e minuten där "Grönis" nickade in bollen.

Seriens nya poängkung?

- Haha, det är väl tillfälligheter. Jag var på rätt plats i dag och målvakten tappade bollen. En av oss (innermittfältare) ska vara inne i boxen och i dag var det jag, det var skönt att näta och skönt att vinna även om vi inte spelar så bra.

Sedan gjorde Grönvall en poäng till, då via en assist. I 92:a minuten hittade han Jonathan Böckert i djupled - och VSK-anfallaren förvaltade passningen till matchvinnande 2-1-målet.

- Det är i princip en rensning, men jag försöker få in den bakom backlinjen och lyckas med det. Sen är Böckert på tå och sätter dit den, säger Grönvall.

VSK var placerat under nedflyttninggstrecket före matchen. Nu lämnar klubben den svarta zonen bakom sig - och avancerade till sjundeplatsen i serien på lördagen.

Men då har de andra lagen spelat en match mindre.

- Det är alltid skönt att ligga ovanför strecket, men det är många matcher kvar och vi måste fortsätta jobba. Som i dag, stämmer inte spelet måste vi kriga till oss poängen. Det lovar gott inför framtiden att vi klarar både att spela och att kriga, säger Grönvall.

Mål:

Matchfakta: Forward-VSK 1-2 (1-1)1-0 (25) Linus Lamu, 1-1 (44) Patrik Grönvall (Karwan Zarifnejad), 1-2 (92) Jonathan Böckert (Patrik Grönvall).

Mer läsning

Annons