Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

VSK slog Enköping

VSK Fotboll slog Enköping med 2-0. Stor segerorganisatör: mittfältaren Patrik Grönvall.

Annons

VSK Fotboll mötte Enköping i den 20:e av 26 omgångar i norrettan.

Och vann med 2-0. Andreas Östling sköt 1-0 och Patrik Grönvall ordnade 2-0.

VLT-sportens Kevin Johansson om andra halvlek:"VSK dominerade fullständigt i första och allt annat än tre poäng hade varit ett fiasko. Så blev det inte. Men Grönvitt hade inte samma tryck som i första och Enköping hotade en del första 20 i andra halvlek.

Forwardslånet Calle Björk var bäst på plan men missade ett par chanser där det snudd på är omöjligt att inte göra mål.

Patrik Grönvall låg bakom 1-0 och gjorde 2-0 själv och spelade såklart en avgörande roll.

Totalt sett en godkänt insats - men inte alls imponerande."

VLT rapporterade mål för mål från matchen - så här såg det ut:

83) MÅL! VSK Fotboll 2-0. Målskytt: Patrik Grönvall.

Så var målet: Simon Johansson slog en hörna där Mikael Gustafsson var först. Forwarden slog in en hård pass mot mitten som Patrik Grönvall styrde in i öppet mål.

Publiksiffran: 580 personer.

58) MÅL! 1-0 VSK Fotboll. Målskytt: Andreas Östling.

Så var målet: Patrik Grönvall avancerade med bollen centralt på ESK:s planhalva - släppte vidare till Calle Björk i djupet. Björk spelade snett-inåt-bak till Östling som placerade in 1-0 med en hård bredsida. I 62:a minuten byttes målskytten sedan ut mot Simon Johansson.

Ställningen efter 45 minuter: 0-0.

VLT-sportens Kevin Johansson kommenterar första halvlek:"Det är ett halvt mirakel att VSK inte leder med 2-0. Enköping är verkligen så dåligt som tabellens fem poäng visar - de har absolut ingenting att sätta emot.

VSK har haft uppskattningsvis 80-20 i bollinnehav och dominerat på de flesta sätt. Målchanser har inte saknats. Mikael Gustafsson klippte till en vänster som var nära att gå i mål redan efter fyra minuter.

Efter åtta minuter slog Tobias Holmgren ett perfekt inlägg där Filip Tronêt borde gjort mål.

Patrik Grönvall testade med ett tungt skott från distans. Tronêt sköt ett jätteskott från cirka 30 meter där Calle Björk fick öppet mål på returen men på något sätt lyckades missa.

Spelarkritik? Tycker Andreas Östling är vass så här långt, har haft mycket boll och visat att han vill vara en central spelare i matchen. Calle Björk fyrstjärnig i allt utom sina avslut - där har han varit iskall.

Det är ingen högoddsare att tro på en VSK-seger efter 90 minuter. Men Grönvitt har kladdat en del med bollen i avgörande lägen och behöver förbättra den avgörande passningen."

Målvakt:

Så spelar VSK.Aly Keita.

Backlinje: Robin Blommé, Per Pettersson, Oscar Pehrsson, Tobias Holmgren.

Mittfält: Filip Tronêt, Patrik Grönvall, Damir Foric, Andreas Östling (62).

Anfall: Mikael Gustafsson (90), Calle Björk (90).

Byten: Simon Johansson (62), Daniel Fiorini (90), Jonathan Böckert (90).

VLT-sportens Kevin Johansson kommenterar startelvan:"Väntat att tränaren Erik Acar skulle bygga vidare på det laget som slog Väsby för tio dagar sedan. Robin Blommé tar tillbaka sin högerbacksplats efter avstängning - inga konstigheter där heller.

Personligen tycker jag att VSK-bossen kunde valt en mer offensiv startelva - speciellt med tanke på det svaga motståndet. VSK ska vara bättre och Enköping och det hade varit roligare att se Simon Johansson och Andreas Östling från start centralt i stället för Johansson på bänken och Östling placerad på en kant."

Mer läsning

Annons