Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

VSK vann derbyt

Emir Smajics 1-0 avgjorde derbyt. VSK Fotboll spöade Syrianska inför 3 737 personer på Swedbank Park.

Annons

Solen sken över Swedbank Park och stans största derby lockade enligt den officiella publiksiffran 3 737 personer.

På konstgräsmattan öppnade Syrianska med de två bästa lägena i första halvlek.

Dennis Hansson fick bollen av John Junior i ett bra läge straffområdet redan efter sju minuter. Avslutet tog dock i bakändan på en VSK-back.

I 24:e minuten fick Sebastian Sallanto yta att avancera centralt mot straffområdet. Syrianskastjärnan hann ta avslut – men skottet med vänsterfoten var svagt och VSK-målvakten Aly Keita räddade.

VSK hade mest boll halvleken igenom – men det var först efter 25 minuter det började generera klara målchanser.

I 28:e minuten sköt måltjuven Emir Smajic 1-0 framspelad av Haisem Ismail. Linus Sjöberg drev upp bollen i en kontring och spelade Ismail ute till vänster. Hans låga inlägg hittade Smajic som glidandes stötte in bollen.

Efter 36 minuter var Grönvitt ytterst nära 2-0. Först hade Smajic ett skott som styrdes via en Syrianskaback och strök stolpen.

Sedan sköt Andreas Östling i kryssribban från långt håll i sekvensen efter.

Syrianska kontrade direkt på ribbreturen och bollen hittade fram till Menhal Muqdisi i straffområdet. Han gick omkull i duell med Tobias Holmgren och de rödgulas fans ropade på straff – men domaren friade.

I andra halvlek dominerade Syrianska. VSK Fotboll blev skärrat och sista 25 slog Grönvitt bara ifrån sig.

Syrianska hade mycket boll men skapade inte de riktigt heta chanserna i straffområdet. Men i matchens sista minut var det oerhört nära en kvittering.

Sebastian Sallanto sköt ett stenhårt skott med vänsterfoten som Aly Keita var chanslös på. Men bollen tog i innerstolpen - och ut.

VSK Fotboll tog därmed sin tredje raka seger och närmade sig topplagen. Syrianska är fortsatt fast i bottenstriden i norrettan.

Mer läsning

Annons