Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Wegerman stannar i BK30

Amanda Wegerman nobbar konkurrenten Gideonsbergs IF – och stannar i BK30. Då jublar BK-tränaren Jörgen Nyberg.
– Viktigt och härligt för föreningen, säger Nyberg.

Annons
Amanda Wegerman stannar i BK30.

Nyblivna division 1-laget GIF har jagat flera spelare i BK30. Allra mest uppvaktade man anfallaren Amanda Wegerman.

Men hon nobbade GIF och skrev i stället på ett nytt kontrakt för BK30 – trots att laget spelar i division 2 kommande säsong.

– Det är grymt bra för oss att få ha kvar en landslagsspelare som Amanda. Det betyder mycket för föreningen hon är en av de viktigaste pusselbitarna i vårt lagbygge, säger Nyberg.

Och BK:s lagbygge ser ganska bra ut. Laget har i princip fått behålla alla sina spelare från startelvan. Det är bara mittfältaren Vicki Hellenberg som lämnat för Eskilstuna United.

Dessutom har Johanna Nilsson flyttat till Norge.

– Vår trupp känns väldigt stabil. Men det skulle inte skada ifall vi kunde få in en till rutinerad spelare. Det skulle vara värdefullt då vi har en väldigt ung trupp, säger Nyberg.

Hur det blir med klubbens andra landslagsspelare, målvakten Malin Reuterwall, är ännu oklart. Hon har anbud från bland annat KIF Örebro.

– Jag vet faktiskt inte vad som händer där. Många lag har ju faktiskt fullt på sina målvaktsposter. Men om jag ska spekulera lite så tror jag att hon lämnar. KIF har ju varit på henne men samtidigt har de redan två bra målvakter. Bland annat Islands landslagsmålvakt, säger Nyberg.

BK-tränaren berättar att Malin Reuterwall för närvarande befinner sig på ett träningsläger i Brasilien med allsvenska Umeå IK.

– Deras förstamålvakt blev skadad så då ringde de till oss och frågade om de fick låna Malin. Och det hade vi så klart inget emot. Väldigt kul för henne. Man skulle ju gärna själv vara i Brasilien vid det här laget.

Mer läsning

Annons