Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Framgångsrika simmare

Annons
Lagkappslag.  Edith Jernstedt, Emelie Ångström, Victoria Åberg och Hannah Brunzell.

Säsongens första simtävlingar är avklarade.

I Örebro simmades NUSS äldre (Nordiska Ungdoms simspelen för 14-20 år).

Tio simmare från VSS deltog och bäst lyckades Lucas Steiner, 16. Han satte nytt NUSS-rekord på 1500 meter frisime med tiden 16:11.67.

Lucas tog även ett silver och två brons.

På damsidan var det Clara Wiman som lyckades bäst med ett guld, ett silver och två brons.

Det blev totalt 22 medaljer till Västerås, två guld, sju silver och 13 brons.

- Det gick över förväntan, säger tränaren Jonas Grundström i ett pressmeddelande.

- Just nu är simmarna nertänade och ändå har alla slagit personligt rekord. Det bådar gott inför vårsäsongen och SM och SUM-Sim i juni-juli.

I Linköping simmades NUSS yngre för 10-13-åringar. VSS åkte dit med 16 simmare och kom hem med 23 medaljer, 10 guld individuellt och fyra i lagkapp, samt sex silver och tre brons.

I åldersklassen flickor 13 år och yngre vann lagkappslaget med Edith Jernstedt, Emelie Ångström, Victoria Åberg och Hannah Brunzell fyra guld och slog två NUSS-rekord, på 4 x 50 ryggsim och 4x50 bröstsim.

I de individuella grenarna slog Hannah Brunzell NUSS-rekord på 50- och 100 meter bröstsim. Hanna tog ytterligare två guld och fyra silver.

 Trots att det var hennes egna sex år gamla NUSS-rekord på 100 bröstsim som slogs var tränaren Sara Ottosson-Bixo mycket nöjd.

- Det var på tiden att det slogs, säger hon. Jag är bara glad för Hannahs skull, hon och de andra har simmat mycket bra i helgen.

I flickor 13 blev det även fler medaljer genom Victoria Åberg som vann förutom lagkappsgulden även individuellt två guld, ett silver och ett brons samt satte NUSS-rekord på 50 och 100 ryggsim.

I F12 simmade Edith Jernstedt bra och knep två guld och ett silver.

Johan Brewitz tog två brons i P13.

Mer läsning

Annons