Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Fransson vill skriva nytt kontrakt med Gulsvart

Succémålvakten Jonas Fransson stortrivs i VIK. Nu kan VLT avslöja att parterna förhandlar om en kontraktsförlängning. – Jag kan tänka mig att skriva mer än ett år, säger 33-åringen.

Annons
trivs bra tillsammans. VIK-målvakten Jonas Fransson hyllar arbetet med målvaktstränaren Patrik Sjöström.

ishockey. VIK hade höga förväntningar på nyförvärvet från Rögle, Jonas Fransson. Och den rutinerade målvakten har motsvarat alla förväntningar – och lite till.

Fransson har övertygat i match efter match och toppar hockeyallsvenskans målvaktsliga (se faktaruta här intill).

Något som är extra imponerande är att han har spelat varje match, förutom den sista perioden mot Djurgården när VIK föll med 0–5.

– Jag gillar att spela många matcher och känner mig mer avslappnad som målvakt när jag får göra det. Samtidigt måste jag tacka för förtroendet, säger Jonas Fransson ödmjukt.

Vad är hemligheten bakom din succé?

– Jag vet inte om det finns någon hemlighet. Jag har varit förskonad från skador och kroppen känns väldigt bra. Det har gjort att jag kan kriga hårt på varje träning.

Jonas Fransson fyller 34 år om en dryg månad och själv ser han många år kvar på sin karriär.

– Det går ju riktigt bra nu och det känns som att jag har många år kvar i kroppen.

Och de kommande säsongerna kan han fortsatt tillhöra VIK Hockey. Enligt uppgifter till VLT förhandlar Fransson med klubben om en kontraktsförlängning.

Franssons avtal går ut efter säsongen och nu vill målvakten förlänga.

– Vi har börjat prata lite löst om det och vi får se vart det leder.

Med tanke på sin ålder vill Fransson gärna skriva ett tvåårskontrakt med VIK.

– Jag trivs jättebra här och kan mycket väl tänka mig mer än ett år. Vi får se vad VIK vill. Men jag fokuserar inte så mycket på det där nu. Jag har fullt fokus på den här säsongen och nästa match.

Jonas Fransson har även fått sin sociala situation att fungera då familjen bor kvar i Linköping.

– Vi tycker att det går bra. Familjen är här ganska ofta och sedan brukar jag kunna åka hem någon dag i veckan. Det är trots allt bara två timmar med bil.

Sportchefen Niklas Johansson bekräftar att man inlett förhandlingar.

– Vi är i diskussionsfasen och vi vill ha Jonas kvar i klubben. Han är precis den målvakt som vi ville att han skulle vara. Han har gett vårt lag en enorm trygghet. Jag har en förhoppning om att vi ska komma överens om ett nytt kontrakt.

Annars då, jobbar du på ytterligare något nyförvärv?

– Vi har ett väldigt bra lag. Men jag sitter inte still om man säger så. Jag vill att vi ska gå långt den här säsongen och det finns några i laget som kan lyfta sig lite mer. Dyker det upp någon intressant ny spelare kan det absolut bli en till värvning.

Han har gett vårt lag en enorm trygghet. Jag har en förhoppning om att vi ska komma överens om ett nytt kontrakt. Niklas Johansson, sportchef.

Mer läsning

Annons