Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Hemmatalangen missar "Gurkan"

I helgen arrangeras Gurkspelen – för 39:e gången. Då nobbar talangen Ewa Marcinkiewicz hemmatävlingen på grund av sjukdom.
– Jag måste satsa på att vara i form till SM om två veckor, säger hon.

Annons

Ewa Marcinkiewicz kom hem från junior-VM i Kanada i tisdags. Tanken var att hon skulle ha tävlat i Gurkspelen men en sjukdom sätter stopp. Nu satsar talangen på att hinna bli frisk och komma i form inför junior-SM i Karlstad om två veckor.

– Jag har legat däckad i feber och förkylning i flera dagar. Det börjar släppa men jag kommer inte att vara med i Gurkspelen. Jag måste satsa på att vara hundra i form till junior-SM. Sedan satsar jag även mot stora SM i Falun, säger Ewa Marcinkiewicz.

VFK-talangen hade ett ganska tungt JVM. Hon lyckades inte ta sig vidare från sitt försöksheat på 400 meter häck men gjorde ett bättre lopp på stafetten – där fick hon springa första sträckan.

– Jag är riktigt besviken. Jag hade hoppats på en semifinalplats men jag hade inte så stor chans mot de äldre tjejerna. Stafettloppet gick bättre men det var grymt nervöst att springa första-sträckan, säger Ewa Marcinkiewicz.

Gurkspelen startar redan i dag och håller på till och med söndag. Peter Holmroos, sportchef i Västerås Fri-idrottsklubb, berättar att det är ungefär lika många startande som förra året.

– Jag tror att vi kommer att ligga på runt 1 500 starter. Skulle vi komma upp i 2 000 så är det grymt bra, säger Holmroos.

VFK har några tunga namn borta, bland annat tiokamparen Björn Johansson som är ryggskadad.

– Tråkigt, men för oss ser det bra ut i kastgrenarna. Vi har Matilda (Gunnarsson, diskus) som är i toppform och 15-åriga talangen Sofie Flink som tävlar i spjut. Båda kommer att prestera bra resultat, säger Holmroos.

Mer läsning

Annons