Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Stjärntränaren kommer till VFK

Den 4–5 december får Västerås Friidrotts-klubb finbesök. Då kommer landslagsprofilen Yannick Tregaro för att hålla i en utvecklingsträff.

Annons

– Det blir ett lyft för klubben att han kommer hit, säger VFK:s sportchef Peter Holmroos.

Yannick Tregaro behöver egentligen ingen närmare presentation. Han har tränat en rad av de största svenska friidrottsstjärnorna. Nu kommer han till Västerås i början på december för att hålla i den första utvecklingsträffen med aktiva.

– Det är stort att han kommer hit. Yannick har varit i Västerås en gång tidigare, säger Peter Holmroos.

Svenska friidrottsförbundet gör en stor satsning för att nå bättre result. Nu spetsar man till sin elitverksamhet och startar en mästerskapsgrupp för de aktiva.

Den är riktad till seniorer som ska kunna prestera på mästerskap och sedan har man en utvecklingsgrupp som ska komplettera mästerskapsgruppen.

Västerås Friidrottsklubb har tre uttagna med till utvecklingsträffen i Västerås: Björn Johansson, stav, Mattias Karlsson, tresteg, samt Ewa Marcinkiewicz, tresteg.

– Jag tror att det är andra gången som hoppgruppen är här i Västerås under ledning av Yannick. Han har ju hur mycket som helst att lära ut och det ska bli kul att följa, säger Holmroos.

Björn Johansson hinner inte komma hem från USA, men både Ewa Marcinkiewicz och Mattias Karlsson kommer att vara med på Yannick Tregaros träningar.

Mattias Karlsson har precis gått över till VFK från Enköping.

– Ett riktigt bra nyförvärv. Han är landets bästa 18-åring och ska bli oerhört intressant att följa, säger Holmroos.

VFK har haft ett bra fri- idrottsår med Malin Marmbrandts SM-guld i tresteg och Jenny Johanssons brons i diskus som höjdpunkterna.

– Vi är väldigt nöjda med tävlingsåret. Vi har alltid varit lyckosamma på ungdomssidan och därför var det extra kul att vi lyckades ta två medaljer på senior-SM, säger Holmroos.

Tränar sambon

Namn: Yannick Tregaro.

Ålder: 32.

Bor: Göteborg:

Tränaruppdrag: Tränar bland andra trestegsstjärnan Christian Olsson och flickvännen Emma Green (höjdhopp). För närvarande är Tregaro anställd som tränare av Göteborgsklubben Örgryte IS. Han har även avtal med Svenska Friidrottsförbundet och Sveriges Olympiska Kommitté.

Mer läsning

Annons