Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Generationsskifte i VSK-juniorerna

Simon Johansson ledde VSK-juniorerna tillSM-semifinal. Den här säsongen ska Diego Montiel gå i hans fotspår. – Jag snackar samma termer med Diego som jag snackade medSimon, säger tränaren Jörgen Zetterström.

Annons
Målmedveten. Diego Montiel är en spelare som VSK-juniorernas tränare Jörgen Zetterström tror starkt på inför den kommande säsongen.FOTO: PER GROTH

VSK Fotbolls juniorer tog sig till semifinal i SM-slutspelet förra säsongen. Laget gick längre än bland andra Malmö, Elfsborg och Stockholmsklubbarna. Ganska imponerande om man jämför klubbarnas resurser.

Så gott som alla av dem som startade fjolårets semi har tagit klivet upp i VSK:s A-lag. En av dem är mittfältaren Simon Johansson, som hittills varit bra i träningsmatcherna.

Men tränaren Jörgen Zetterström tror sig ha hittat en ersättare. Eller åtminstone en lirare som kan bli lika bra.

Han heter Diego Montiel och har varit framstående i P17-laget.

–Diego är lite sammaspelartyp. Jag snackar samma termer med Diego som jag snackade med Simon. Hoppas Diego kan ta ytterligare kliv i år, precis som Simon togenorma kliv under fjolåret, säger Jörgen Zetterström.

Så här sade Montiel till VLT i slutet av mars:

– Jag tycker att jag har vad som krävs för att ta nya steg. Det gäller att träna på och ge järnet framöver.

VSK har bara spelat ett par träningsmatcher. Bland andra Stockholmsklubbarna har avböjt erbjudandet omträningsmatch när de fått höra hur ungt VSK-laget är.

I de två spelade matcherna blev det en oavgjord och en förlust.

– Vi har haft riktigt stort bollinnehav. Vi har skickligaspelare. Däremot har vi vägt lite lätt i de avgörandesituationerna.

Målsättning för säsongen?

– Svårt att säga nu, men för föreningen är målsättningen att klara sig kvar.

Mer läsning

Annons