Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Guldmedaljörer delar kanot på nytt

Markus Oscarsson och Henrik Nilsson sitter i samma båt igen. Medalj på OS i London lockar guldduon.
– Vi testar. Det ska bli spännande, säger Markus Oscarsson.

Annons
En syn London 2012? Nu sätter sig guldduon från ATEN-OS åter i samma kanot.

Det har ryktats en tid. Och i dag kom beskedet att Henrik Nilsson gör en seriös comeback.

Oscarsson och Nilsson tog OS-guld på K2 1000 meter i Aten för sex år sedan. Oscarsson har sedan dess fortsatt och hela tiden haft OS i London i sikte.

Henrik Nilsson, 34, däremot hade efter guldet inte motivationen att fortsätta.

Han tog dock upp tråden igen inför den gångna säsongen.

– Han tävlade mest för att han tyckte att det var så kul. När han blev uttagen att köra K4 på EM (i somras) trodde han mest att det var ett skämt, säger Oscarsson.

Duon känner varandra utan och innan – och tävlade ihop på höstregattan i september där de vann enkelt. Men Oscarsson drar inte några stora växlar på guldkollegans comeback.

– Vi ska testa i första världscupen (i Polen maj 2011), det går inte att lova något. Det är långt kvar till OS, det är ingen panik, säger västeråsaren.

Oscarsson vill köra den distans han har bäst chans att ta en OS-medalj i – och det är i K2. Och han åker inte till OS om han inte känner att det finns en chans till en bra placering.

– Varken Henrik eller jag gör något halvjobb, det här är på riktigt. Men det krävs så otroligt mycket, det är inte bara att sätta sig i kanoten igen och tro att det bara funkar. Det ligger en del bakom, men det har jag varit beredd att ta hela tiden, säger Oscarsson.

Mer läsning

Annons