Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Han är tillbaka till toppmötet

Ted Andersson missade matchen mot IFK Vänersborg. I kväll kan han spela igen. – Edsbyn är alltid en höjdare, säger han inför toppmötet i Hälsingland.

Annons

Olyckan var framme i hemmamatchen mot Haparanda i söndags. Andersson fick en smäll på foten, kunde spela vidare i matchen men det svullnade efteråt och blev ungefär som en lårkaka.

Att spela i onsdags gick inte, men mot Edsbyn i kväll är han tillgänglig. Andersson använde ett specialskydd på VSK:s lätta träning i går – och kände inte av skadan.

– Det är klart bättre. Jag kan gå för hundra, det ska inte vara några problem, säger han.

Vad säger du om din ersättare i onsdags, 17-årige Jesper Hermansson?

– En supertalang. Han står redan för mycket av det vi vill ha i VSK, en bra kille på många sätt.

Edsbyn är ungefär i samma situation som VSK. Hälsingelaget har tappat tunga namn och ersatt med unga spelare. Bortavinsten mot Sirius med 6–0 i onsdags imponerar onekligen, laget är på samma poäng som VSK i elitserien.

– Det har gått över förväntan för dem. Men det är är alltid lika kul att möta dem, det blir alltid bra matcher, säger Andersson om reprisen på 2009 års SM-final.

VSK jagar sin fjärde raka seger. Tränaren Andreas Westman delar Ted Anderssons åsikt att det ska bli kul att möta Edsbyn.

– I det här läget som båda lagen är i tror jag att det kan bli en häftig match. Chansen att det blir mycket körning fram och tillbaka är stor, säger han.

Annons