Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Boquist fortsätter på planen

Tröja nummer 19 kommer att finnas på planen även den kommande säsongen. VI-stjärnan Martin Boquist väljer således att även under debutsäsongen i allsvenskan ha rollen som spelande tränare. – Vi får väl se om jag håller måttet, säger ”Boken” som tränat hela försäsongen med sitt lag.

Annons
Stjärnlyftet. VästeråsIrstas spelande tränare Martin Boquist har bestämt sig för att ge allt på planen även denna säsong, vilket betyder mycket för det numera allsvenska handbollslaget.Foto: Margareta Andersson/Arkiv

Martin Boquists beslut att fortsätta spela var efterlängtat för VästeråsIrsta.

– Javisst, han är en oerhörd resurs både på och utanför planen, säger sportchefen Andreas ”Aje” Jansson som hoppas att även övriga spelare tar sitt ansvar:

– Det får inte bli så att vi lägger allt ansvar på Martin.

Aje tror heller inte att Martin Boquist i allsvenskan drabbas av punktmarkering lika ofta som i division 1.

– Nej, motståndarna kommer inte att få lika bra betalt för detta i och med att vi förfogar över en trupp som är farlig på alla positioner. Vi har till och med flera alternativ på varje position.

I kväll inleder VästeråsIrstas herrar träningsmatchandet i Bombardier Arena. Motståndare är norska ligalaget Follo, där VI:s målvaktsförvärv, Philip Åkesson, spelade förra året:

– Blir intressant att se hur vi står i förhållande till det laget, säger ”Aje” Jansson.

Nyförvärvet Andreas Bamberg rehabtränar efter sin korsbandsoperation och är inte spelklar ännu. Även Axel Morén saknas, han har foten i gips efter en olycka i utlandet under semestern.

– Vad jag förstår får Axel kasta gipset vilken dag som helst. Han kan vara spelklar till seriestarten den 14 september (Hallby borta).

Mer läsning

Annons