Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Defensiven sänkte VästeråsIrsta

VI-herrarna kunde inte stoppa Aranäs.

Annons

VästeråsIrsta fortsätter att blanda och ge i herrarnas allsvenska. Mot Aranäs på söndagen var de annars så starka defensiven som bortblåst och laget släppte in hela 36 mål, att jämföra med snittet på 23.

-Vi gör inga räddningar, kommer sent in i situationerna och har inte den inställningen vi behöver. Det saknas några procent och det får det inte göra. Tyvärr är det många som inte gjorde sin bästa försvarsmatch, säger VI-tränaren Martin Boquist.

Anfallsmässigt däremot anser Boquist att matchen var lagets bästa.

-Vi gör det väldigt bra framåt, samtliga gör det. Vi visar mycket offervilja och gör många mål. Så på så sätt var det en konstig match för oss, säger Boquist om matchen som alltså slutade med 33-36-förlust för VI.

På torsdag vänder serien och Aranäs väntar igen, då i Bombardier Arena. Fram till dess är det defensiv träning som gäller för VästeråsIrsta.

-I handboll är det med sitt försvarsspel man vinner matcher och för oss har vi tyckt att försvaret fungerat bra och därför har vi fokuserat mycket på anfallet nu ett tag. Men nu ska vi hem och gnugga grunderna och se till att vi går in mer rejält i försvaret på torsdag och sätter stopp för dem, säger Boquist.

Mer läsning

Annons